Trabzonspor dersini almamış!

Yerel gazetedeki "Şampiyonluk için geldiler" manşetinin altına koca koca fotoğrafları ile kondurulmuş Bruno Peres ile Gervinho''yu görünce, şeytanın avukatlığına bile soyunmaya gerek kalmadan, "Hangi şampiyonluk?" diye kendi kendime sormadım değil!
Biri 31 yaşındaki Peres, diğeri 34 yaşındaki Gervinho…
Ve de bir başka yerel gazete de bunlar için atılmış; "Yıldız yağmuru başladı" başlığı…
İster istemez, "Trabzonspor''un yıldız dedikleri bunlar ise" diye endişeye düşmedim değil!
Öyle ya! 
İtalya Serie A''da küme düşen Parma''nın futbolu bırakması gereken forveti Gervinho ile sosyal yaşantısı tartışılır halde bulunan Peres, Trabzonspor hesabına yıldız sayılıyor ise, yıldız tarifini yeniden yapmak gerekiyordur!
Yeri gelmiş iken, Muharrem Usta döneminde milyonlar sayılarak yıldız diye anılan, ancak hiç ışık vermeyen Kucka''nın da küme düşen Parma''nın kadrosunda yer aldığını da hatırlatmakta yarar var.
Gazete sayfalarında adı Trabzonspor ile anılan kaleci Nordfeldt''in 31, Bolaise''nin 32, Tanese''nin 35, Bacca''nın 34, Jovetic''in 31 yaşında olduğunu da görünce gel de; "Trabzonspor emekliliği gelmiş lejyonerlerin son durağı olacak" diye de düşünme bakayım!
Üstüne üstlük hem Muharrem Usta döneminde, hem de Ahmet Ağaoğlu''nun başkanlığında 2020-2021 sezonun başında hiçbir işe yaramayan transferlerin yapıldığı da "Aynı hamam, aynı tas" dedirtecek kadar ortada iken…
Kaldı ki işin içinde bir de Abdullah Avcı''nın söylemleri ile çelişen eylemleri de var gibi.
Trabzon''u futbol adına; "verimli topraklar" olarak niteleyen Abdullah Avcı''nın bırakın Trabzon''u, Türkiye''ye hiç bakmadığı, bakmayacağı anlaşılıyor. Anlaşılan o ki Avcı''nın söylemi ile eylemi çok farklı oluyor, olacak!
Hem de "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" dedirtecek kadar.
Sonuç itibari ile çok fazla uzatmaya, evelemeye gevelemeye gerek yok. Söz konusu Türk futbolunda Trabzonspor olduğunda bir zamanlar "yerlinin de yerlisi" üzerinden tarifi yapılan bir takım, maalesef tamamen tersi, hem de milyonları savurarak borcunu arttırmaya devam edecek kadar yanlış transferlerin içine dalmaya devam ediyor.
Sanki önümüzdeki sezonda Trabzonspor''un şampiyonluktaki iddiası yüzde 50''nin üzerinde imiş gibi. Bana göre 4 büyükler hesabı üzerinden kardeş payı yapıldığında şampiyonluk şansı yüzde 25 gibi gözükse bile, gerçekte bu oran bordo-mavililer için yüzde 15''i geçer, geçmez.
Geçer mi geçmez mi? Bir yıl sonra hep birlikte görürüz. Ama bana göre Trabzonspor''daki böyle transfer anlayışı ile "görünen köy kılavuz istemez!"

Yazarın Diğer Yazıları