Trabzonspor'un gençlik aşısı. Çoğu insan sayamaz...

Trabzonspor'un gençlik aşısı. Çoğu insan sayamaz...

CEVAT KOL / Yeniçağ

Şöyle hafızanızı zorlayın. 4 yıl içinde kulüpten yolu geçen 5 genç ismi sayın dediğimizde çoğu insan sayamaz. Oysa onlarca isim gelip geçmiş.
Trabzonspor''da şimdi moda gençlik aşısı. Aşının geçerliliği nedir? Verileri var mı? Bu işin ironik kısmı!

Takımların alt yapısı irdelenip incelense kulüplere çeşitli yasaklar ve cezalar gelir! Gençlik aşısı başlatan takımların altyapısında diplomasız antrenör olur mu? Olursa o altyapıda sağlıklı üretim olur mu?

Trabzonspor''dan son 4 yılda çok genç gelip geçti. Kimi satıldı. Kimi kiralık verildi. Forma giymeden gidenler oldu. Kulüplerine kaynak sağlandı. Örneğin Anıl Başaran diye çok yetenekli olduğu söylenen oyuncu alındı. 700 bin euro alan Balıkesirspor ihya oldu.

U19 takımı şampiyon olmuş bir takımın altyapısından A takımda kaç oyuncu var? Peki 4 yıl içinde alınan, verilen, yolu Trabzon''dan geçen bu gençlerin isimlerini hatırlayan var mı?

Ahmet Cambaz, Anıl Başaran, Salih Kavrazlı, Abdurrahman Dursun, Yusuf Sarı, Behlül Aydın, Hakan Yeşil, Koray Kılınç, Kerem Baykuş, Furkan Tütüncü, Atakan Gündüz, Tunahan Ergül, Ahmet Eren, Taha Tunç, Muhammet Taha Tepe, Faruk Can gibi isimler uzayıp gidiyor.

Şimdi yenileri geldi...

Bursaspor''dan Batuhan Kör, Kerem Şen ve Taha Altıkardeş, Altınordu''dan Enis Destan.. İki takım da kümede kalma savaşı veriyor. Ama Trabzonspor sayesinde bu kulüpler ekonomik anlamda iyi bir gelir elde etti. Trabzonspor bu gençlere verdiği parayı altyapısına yatırsa ihya olurdu. Yabancı kontenjanı tıka basa dolu, yarışmacı bu takımda gençler, nerede şans bulacak, insan merak ediyor.

Dışarıda aradığınız bu gençlik sevdası içerideki, kendi altyapınızdaki gençlerin umudunu kırdığını bilmek lazım. Bu aşı yönetimin fikri mi yoksa Avcı''nın mı, zaman içinde göreceğiz.

Yönetimin fikri olsa önceki gençler neden yok oldu diye sormak lazım. Avcı''nın samimi fikri olsa geldiği günden bu yana hiç bir genci takıma dahil etmedi. Var olanlara yol verdi.,

Son söz: Aşı var ama verileri güven vermiyor!

CEVAT KOL

Yazarın Diğer Yazıları