Trabzonspor'un hesabı nasıl olmalı?

İkinci yarıda kendi sahasındaki, Galatasaray, Fenerbahçe ve Alanyaspor mağlubiyetlerine bugün Süper Lig Puan cetveline bakıp da Trabzonspor adına hayıflanmaya hiç gerek yok. Ayrıca hiç de doğru değil.
Çünkü, benzeri kayıpları Galatasaray ve Fenerbahçe de yaşadığı için Trabzonsporlular, "Bu 3 maçtaki 9 ile geçen haftaki Erzurumspor karşısında kaybedilen 2 puan hanemizde olsa idi şimdi lider idik"  diyerek hayıflanmaya kalkarlar ise, çok değil Abdullah Avcı'dan önceki hallerini hiç akıllarına getirmiyorlar demektir.
Onun için Ankaragücü karşısında alınan 4-1'lik galibiyet ile puanına 55'e yükselterek ligin 4'üncü sırasına yerleşmiş olmayı Trabzonspor'un bu kadrosu ile çok büyük başarı sayarak, hayıflanmayı bir kenara koymak gerekiyor.
Haa, olmayacak iş midir, Trabzonspor'un bundan sonraki süreçte oynanacak 10 maçın tümünü kazanması, başta BJK olmak üzeri GS ve FB'nin de büyük kayıplar yaşaması ile bordo mavililerin şampiyon olması?
Kağıt üzerinde matematiksel olarak yüzde 100 doğru. Ama gerçekler üzerinden, yeşil saha zeminindeki futboldan hareket edilince yüzde 10 ihtimali bile bulunmayan bir durum. Onun için Trabzonspor ilk sıra hariç ilk 4 içindeki yerin en iyisini elde edebilme gerçeği üzerinden hareket etmelidir.
Bu nedenledir ki, Trabzonspor camiası çok sık telaffuz etmese de Abdullah Avcı'nın geleceğe yönelik hesapları ve düşüncelerine uyacak, dahası katkı sağlayacak bir görüş ve düşünce içinde olmalıdır. Gelecek dediğimiz de, önümüzdeki sezon bile olabilir.
O zaman hareket tarzı, geri kalan 10 maçın da tamamını kazanmak, ama bunu yaparken "illa ki şampiyon olacağım" dememek üzerine kurulmalıdır.
Dahası, dış transferi gündemden hiç düşmeyen Uğurcan ile kararı bugünden vermek, yerine kondurulacak Erce'nin hazırlanmasına şimdiden katkı sağlamak, transfer edilecek futbolcular konusunda basın üzerinden çığırtkanlık yapmadan hareket etmektir.
Tabii bir de geçtiğimiz günlerde yasal faizciler olan bankalar ile yeniden revize edilen anlaşma ile zaman geçtikçe düşme yerine artış gösteren borçları dikkate alarak transfer de "ayağını yorganına göre uzatarak" piyasaya atlamaktır.

 

Yazarın Diğer Yazıları