Trump, Google'a karşı savaş hazırlanıyor

Trump, Google'a karşı savaş hazırlanıyor
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump'ın kurmaylarının arama motoru Google'a antitröst davası açmaya hazırlandıkları kaydedildi.

Amerka'da Google adına hareketli saatler yaşanıyor. Google'ın kurduğu arama ve reklam imparatorluğunun ABD'deki tekelleşme yasalarını ihlal ettiği savıyla açılan dava teknoloji devi için bir dönüm noktası olabilir. Zira yıllardır, ABD yönetimleri Google'ın yürüttüğü faaliyetlerin ülkedeki rekabet yasalarını ihlal etmediği yönünde değerlendirmeler yapıyordu.

"SALGIN, SÜRECİ YAVAŞLATMADI" 

Adalet Bakanlığı ve devlet yetkililerinin Google'a karşı iki ayrı soruşturma yürüttüğü ifade edildi. Kaynaklar, davaların sonbahara kadar hazır olabileceğini öne sürdü. Adalet Bakanlığı ise yorum yapmadı. Soruşturmaya öncülük eden Teksas başsavcısı Ken Paxton, 'korona virüs salgını sebebiyle süreci yavaşlatmadıklarını' söyledi. Paxton, "Soruşturmayı sonbahara kadar tamamlamayı umuyoruz. Davanın haklılığına karar verirsek, daha kısa bir sürede mahkemeye gideceğiz" dedi. 

Google sözcüsü Tarallo McAliste, şirketin soruşturmayı yürüten kişilerle işbirliği yapmaya devam edeceklerini söylerken, "Odak noktamız, tüketicilere yardımcı olan, binlerce işletmeyi destekleyen, seçim ve rekabeti mümkün kılan hizmetler sunmaktır" ifadelerini kullandı.

"GOOGLE, SEÇİMLERE KARIŞMADIĞINI SÖYLEDİ" 

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz yıl da Google'ın başkanlık seçimlerinde kendisi hakkındaki olumsuz haberleri öne çıkarıp rakibi Hillary Clinton'ın kazanmasını sağlamaya çalıştığı iddiaları hakkında, Beyaz Sarayın Google'ı yasadışı aktiviteler iddiası sebebiyle yakından takip ettiğini söylemiş, Google CEO'su Sundar Pichai ile tanıştığında, Pichai'nin kendisine Google'ın Çin ordusu ile birlikte çalışmadığını ve başkanlık seçimlerine müdahale etmediğini anlattığını açıklamıştı.