Trump'tan New York Times'a vatan hainliği suçlaması

Trump'tan New York Times'a vatan hainliği suçlaması
The New York Times gazetesi ABD’nin Rusya’daki elektrik şebekeleri ve diğer hedeflere yönelik siber operasyonları arttırdığına dair yaptığı haberin ardından ABD Başkanı Trump'ın hedefi oldu. Trump, "Hainlik, alçaklık, halk düşmanlığı" ifadelerini kullandı

Haberini eski ve görevdeki hükümet yetkilileriyle görüşmelerine dayandıran NYT'nin, Moskova'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarına misilleme olarak Rusya’nın elektrik santrallerine ve ülkedeki diğer hedeflere gizli Amerikan bilgisayar kodlarının gönderildiğini yazmasının ardından Trump yine Twitter'a sarıldı:

ABD Başkanı Trump, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Başarısız New York Times'ın ABD'nin Rusya'ya karşı siber saldırıları önemli ölçüde artırdığına dair haber yaptığına inanabiliyor musunuz? Bu ülkemiz için kötü bile olsa her türlü haberi yapmak için umutsuzca çırpınan bir zamanların büyük gazetesinin sanal vatana ihanet eylemidir."

"Aynı zamanda doğru da değil! Bugün Yolsuz Haber Medyamızda her şeyin gideri var. Önlerine ne gelirse yapıyorlar, sonuçlarının ne olabileceğini zerrece düşünmeden. Bunlar gerçek alçaklar ve hiç şüphesiz ki halkın düşmanılar."