Trump'tan Venezuela açıklaması

Trump'tan Venezuela açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'da yaşanan darbe girişimi ile ilgili bir açıklama yaptı. Trump açıklamasında, "Venezuela'daki durumu yakından izliyoruz. Venezuela halkının yanındayız." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Venezuela'daki durumu yakından takip ediyorum. ABD, Venezuela halkı ve onların özgürlüğünden yanadır" ifadelerini kullandı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da yaptıkları açıklamalarla Washington'ın muhalefete desteğini iletti.

Konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan Pence, "Sizinleyiz! Amerika, özgürlük ve demokrasi yeniden canlandırılana kadar sizinle olacak" ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise, "ABD hükümeti, Venezuela halkının özgürlük ve demokrasi talebini sonuna kadar destekliyor. Demokrasi yenilemez" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili konuşan bir diğer isim olan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ise, "Ordu, anayasayı ve Venezuela halkını korumalı. Demokrasinin gaspına karşı, Ulusal Meclis'le ve meşru kurumlarla birlikte olmalılar. ABD, Venezuela halkının yanındadır" ifadelerini kullandı.