TÜBİTAK’ta dikkat çeken atamalar

TÜBİTAK’ta dikkat çeken atamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla TÜBİTAK'a yapılan atamalar dikkat çekti. Erdoğan, damadı Selçuk Bayraktar'ın kardeşi Haluk Bayraktar'ı TÜBİTAK Yönetim Kurulu üyeliğine atadı.

ERDEM AVŞAR / YENİÇAĞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ardından TÜBİTAK'a ilk atamaları gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen atamalarda sadece iki kişinin akademik unvanı bulunurken atanan bazı isimler ise dikkat çekti.

TÜBİTAK'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, YÖK Başkanvekilliği, Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu üyeliği ve Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcılığını yürüten Prof. Dr. Hasan Mandal getirildi.

Murat Bardakçı, Orhan Gencebay, Burhan Kuzu ve Yiğit Bulut gibi isimlerin yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Politika kurulunda yer alan 76 ismin 11 bin TL'yi aşan maaşları ise tartışma konusu olmuştu.

DAMADININ KARDEŞİ

Yönetim kurulunda dikkat çeken bir diğer isim de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın kardeşi Haluk Bayraktar oldu. İnsansız Hava Araçları (İHA) geliştiren BAYKAR'ın Genel Müdürü olan Haluk Bayraktar, aynı zamanda Savunma, Havacılık, Uzay Kümelenmesi-SAHA İstanbul Başkanı. ODTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu olan Bayraktar, Columbia Üniversitesi'nden Finans Mühendisliği alanında yüksek lisans sahibi.

ESKİ VEKİL DE LİSTEDE

Öte yandan daha önceden Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevlerinde bulunan 25. ve 26. dönem AKP Milletvekili Aydın Ünal da TÜBİTAK Yönetim Kurulu üyeliğine atanan isimler arasında yer aldı. Ünal, 2007 ve 2015 yılları arasında Erdoğan'ın metin yazarlığını da yaptı. Ünal, aynı zamanda hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinde de köşe yazarı.

TÜBİTAK'a ataması gerçekleştirilen isimler; Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Mehmed Özkan, Prof. Dr. Metin Orhan, İhsan Taşer, Haluk Bayraktar, Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk ve Aydın Ünal'dan oluştu.

İlgili Haberler