Tuğba Ekinci ve Nur Yerlitaş neden davalık olmuştu?

Tuğba Ekinci ve Nur Yerlitaş  neden davalık olmuştu?
Nur Yerlitaş’ın hayatını kaybetmesinin ardından, şarkıcı Tuğba Ekinci ve Yerlitaş arasında geçmişte yaşanan polemik de merak edilmeye başlandı. Peki, Ekinci ve Yerlitaş arasında neler yaşanmıştı?

Ünlü modacı Nur Yerlitaş, bugün evinde fenalaşarak hayatını kaybetti. Nur Yerlitaş’ın hayatını kaybetmesi magazin dünyasında derin üzüntü yaratırken, Yerlitaş’ın daha önce polemiğe girdiği isimler de merak edilmeye başlandı. O isimlerden biri de Tuğba Ekinciydi. Ekinci ve Yerlitaş’ın aralarındaki gerginlik mahkeme koridorlarına taşındı. Peki, ikili arasında gerginlik yaratan konu neydi? İşte detaylar….

ŞEHİTLERE HAKARET TARTIŞMASI

Modacı Nur Yerlitaş, 2017 yılından resmi Instagram hesabından yaptığı canlı yayında, şehit haberleri için “Şehitler, mehitler” ifadelerini kullanmıştı. Yerlitaş’ın şehitlere yönelik sözlerinin gündem olmasının ardından sosyal medyada Yerlitaş’a yönelik çok sayıda eleştiri gelmişti.

Yerlitaş’a tepki gösteren isimlerden biri de şarkıcı Tuğba Ekinci olmuştu. Ekinci, Yerlitaş’ın şehitlere hakaret ettiğini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Adliye çıkışı gazetecilere konuşan Ekinci, Yerlitaş’a dava açmak zorunda kaldığını belirterek “Bunu yapmazsak insanlar bunun bir gaf olduğunu zanneder. Bu gaftan öte birşeydir” dedi.

Ekinci “Nur Yerlitaş’la bu konuda konuştunuz mu?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Ben seyrettim. Seyrettikten sonra konuşulacak bir söz olmadığını düşündüm. Bu normal bir sağ duyulu insanın yapacağı hareket değil. Böyle bir şeyi biz evin içinde yapmıyoruz. O nasıl orada yapabiliyor? Yani telefon açmak, bana o anda fazla bir hareketmiş gibi geldi. Yoksa açardım.”

Ekini, Yerlitaş’ın özür dilediğinin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: “Empati ayrı bir şey sağ duyu ayrı bir şey. İnsanlar empati duyamadığı bir şeyler hakkında özür dileyebilir. Ama böyle bir konu hakkında özür bana göre çok hafif kalıyor. Bunun bir özrü yok. Bir affı yok. Burası vatanım olduğu için yapıyorum. Keşke böyle bir şey olmasaydı.”