TÜİK açıkladı: Türk gençleri mutsuz

TÜİK açıkladı: Türk gençleri mutsuz
TÜİK'in yapmış olduğu İstatistiklerle Gençlik araştırması sonucu Türk gençleri hayatlarından memnun değil. Üstelik bu oran her geçen yıl artıyor. Gençler mutluluk sebebini sağlıklı olmaya bağlıyor. Çalıştıkları işten, aldıkları maaştan, karşı cinsten ya da ailelerinden sevgi görememekten ve ne yaparlarsa yapsınlar başarılı olamamaktan dolayı motivasyonları yok.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılına ilişkin "İstatistiklerle Gençlik" araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Paylaşılan istatistiklerin sonucunda 15-24 yaş grubundaki genç nüfus, Türkiye nüfusunun yüzde 15,3''ünü oluşturuyor. Genç nüfusun yüzde 51,3''ü erkeklerden, yüzd 48,7''si ise kadınlardan oluşuyor. Ayrıca istatistiklerde genç nüfus oranının 1935 yılındaki seviyelere kadar gerilediği anlaşıldı. 

TÜİK''in yaptığı araştırmaya göre genç nüfusun yüzde 44,5''i mutlu olduğunu ifade etti.

Mutluluğunu "orta" olarak nitelendiren gençlerin oranı yüzde 35,1 olarak kayıtlara geçti.

"Mutsuzum!" diyen gençlerin oranı yüzde 20,4.

Bu rakamlar 2020 yılı ile kıyasladığında ise gençlerimizin giderek mutsuzlaştığını görüyoruz. Çünkü 2020 yılına ilişkin verilerde gençlerin yüzde 47,2''si mutlu olduğunu, yüzde 38,6''sı orta olduğunu, yüzde 14,2''si ise mutsuz olduğunu ifade ediyordu.

TÜİK''e göre gençlerimizin yüzde 45,1''i, mutluluk sebebini sağlıklı olmaya bağlıyor. Bununla birlikte, sevgi hissi nedeniyle mutlu olduklarını söyleyenlerin oranı yüzde 16,9. Başarı, gençlerin yüzde 22,9''unu en çok mutlu eden klasman olarak karşımıza çıkarken para nedeniyle mutlu olanların oranı yüzde 10,7.

Yapılan araştırmalara göre ülkemizdeki gençlerin yüzde 76''sı, çalıştığı işten memnun olduğunu ifade ediyor. Elde ettiği kazançtan memnun olan gençlerimizin oranı ise yüzde 42,3 ki bu oran oldukça dikkat çekici. 2021 yılında, gençlerin %59,2''si şimdiye kadar almış olduğu eğitimden memnun durumda. TÜİK''e göre gençlerin yüzde 97,1''i interneti aktif olarak kullanıyor...

İlgili Haberler