Tüketiciler Derneği Genel Başkanı'ndan dolandırıcılık uyarısı

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı'ndan dolandırıcılık uyarısı
Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, yurt dışından gelen e-postaların dolandırıcılık amacıyla kullanıldığını ve çok dikkatli olunması gerektiğini açıkladı.

AA''da yer alan habere göre, internet üzerinden dolandırıcılık durumları gitgide yaygınlaşıyor. Uzmanlar, kişisel maillere gelen yurt dışı kaynaklı postaların büyük tehlike arz ettiğini belirtti.

ARTIŞ BAŞLADI

Yurt dışından, "iş teklifi", "yeşil kart", "para dağıtımı", "yakınınızdan miras kaldı" ve "hesabınıza para yattı" gibi ifadelerin yer aldığı farklı e-postalarla yapılan dolandırıcılık girişiminde artış yaşanıyor.

LİNKLERE TIKLAMAYIN UYARISI

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, "Vatandaşlarımızı, tüketicilerimizi bu tür e-posta mesajlarına karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bu tür gereksiz e-posta mesajlarına itibar edilmemesini, linklere tıklanılmamasını, para transferi yapılmamasını ve kişisel bilgiler ile özellikle banka bilgilerinin kesinlikle gönderilmemesini öneriyoruz" diye konuştu.

Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Sultan Selim Yüksel ise, "Türkiye ''oltalama'' ismi verilen dolandırıcılık yöntemi konusunda siber saldırganların odağında" dedi.