Tüm hat sahiplerinden her ay bu para kesilecek 'Herkes ödemek zorunda'

Tüm hat sahiplerinden her ay bu para kesilecek 'Herkes ödemek zorunda'
Telefon kullanan herkesi ilgilendiren karar! Tüm hat sahiplerinden her ay bu para kesilecek.

Milyonlarca hat sahibine kötü haber geldi. 1999 Gölcük depremi sonrasında uygulamaya konulan Özel İletişim Vergisi, 2024 yılı itibarıyla 400 TL'ye yükseltildi. Özel İletişim Vergisi 260 TL'den 400 TL'ye çıktı. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olan karar sonrasında her ay telefon kullanan herkesten bu para kesilecek.

HERKESTEN BU PARA KESİLECEK

Ücret, arzu edilmesi halinde 12 ay halinde fatura taksitlerine yansıtılabilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile halihazırda 260 TL olarak uygulanan vergiye 140 lira zam yapıldı. Yeni düzenlemede operatör fark etmeden yeni hat sahibi olacak bu ücret herkesten kesilecek. Hattın faturalı veya faturasız olmasına bakılmadan vergi ödenecek. 400 TL olarak belirlenen rakam, operatörlere iletilmesi halinde 12 ay taksitli şekilde faturalara bölünecek.

TELSİZ ÜCRETİ ZAMLANDI

Öte yandan Özel İletişim Vergisi'ne yapılacak artış ile birlikte, hat sahibi olan herkesten her ay düzenli olarak kesilen 'Telsiz Kullanım Ücreti' de 2024 yılı itibariyle zamlandı. 2023 yılında 9,43 TL'ye yükselen ücret, 2024 yılı ile birlikte 15 lira seviyelerine çıktı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.