Böyle bir grafik hiç görülmemişti! Tüm zamanların tek grafiği

Böyle bir grafik hiç görülmemişti! Tüm zamanların tek grafiği
Merkez Bankası dolar 14 lira sınırına dayandığında müdahalelerde bulunarak yükselişi yavaşlatmıştı. Haftaya 13,87 seviyesinden başlayan kur hızla yükselerek 14,75 lirayı gördü ancak bu kez Merkez Bankası'ndan hamle gelmedi.

Dolar/TL pazartesi günü 14 seviyesini geçerek rekor tazeledi. Dolar kuru, yüzde 1''den fazla yükselişle 14,75 seviyesine kadar tırmandıktan sonra 14,43 TL seviyesine geri çekildi. Merkez Bankası’nın 14 lirayı adeta kırmızı çizgi gösteren müdahaleleri bu kez gelmedi. Dolardaki kontrolsüz çıkış piyasada panik alışları getirdi.

Haftanın ilk rakamları 13.87 seviyelerinde oluşmasına rağmen piyasa açılışı ile birlikte dövize olan talep arttı ve dolar sert bir şekilde 14 liranın üzerine çıktı. Dolar 14.75 liranın bile üzerini görürken, Merkez Bankası’nın bu kez müdahale etmemesi dikkat çekti.

Dolarda yaşanan yükselişin perşembe günkü Merkez Bankası toplantısına yönelik beklentilerden kaynaklandığı ifade ediliyor.  Dünyanın bir çok ülkesinin Merkez Bankası’nın yükselen enflasyon karşısında faiz artışına gitmesine rağmen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tam tersi indirime gitmişti.

Merkez Bankası’nın yaklaşık 200 baz puan civarında bir faiz indirimi yapacağı yolunda beklentiler yoğunlaşıyor.

İlgili Haberler