Türk gemisine kanlı baskın. 15 mürettebatı döverek kaçırdılar 1 mühendis hayatını kaybetti

Türk gemisine kanlı baskın. 15 mürettebatı döverek kaçırdılar 1 mühendis hayatını kaybetti
Gine Körfezi açıklarındaki M/V Mozart isimli bir Türk kargo gemisindeki 15 Türk personelinin kaçırıldı. Cep telefonundan acil çağrıda bulunuldu. Cep telefonundan acil çağrı yapıldı. Bu sırada silah kullanan korsan bir mühendisi öldürdü. Gece boyunca olan tüm detaylar haberimizde…

Son dakika haberlere göre, tamamı Türk mürettebattan oluşan Liberya bayraklı M/V Mozart adlı gemi, Lagos Limanı’ ndan kalktığı belirtilen M/V Mozart isimli 19 mürettebatlı bir Türk kargo gemisindeki 15 Türk personelin kaçırıldı.

Cep telefonundan acil çağrı yapılırken, geminin korsan tarafından baskın yapılarak kaçırıldığı kaydedildi. Saldırı sonucunda gemideki bir mühendis hayatını kaybetti. 2 gemici yaralandı, 15 gemi çalışanı ise rehin alındı. Gemi personelinin yardıma ihtiyacı olduğu ve yaralıların mevcut durumlarında bile gemiyi güvenli bölgeye taşımak için çalışmalara devam ettiği kaydedildi. 
600c678c5542820c74670c60-1.jpg

4. KAPTANIN UYDU KONUŞMALARI ORTAYA ÇIKTI

Kaptan, uydu telefon görüşmesinde şunları söylüyor:

"Kör bir şekilde seyir yapıyorum. Ben de bacağımdan yaralandım. Bütün radarları söktüler. Hiçbir şey çalışmıyor. Kör topal gidiyoruz. Bir rota verdiler, verdikleri rotada gemiyi götürüyorum. Başım felaket ağrıyor. Bir yağcı kaldı. Yağcının karnında şarapnel ve kurşun var. 15 kişiyi aldılar. Ben de götürüyorum gemiyi.

resized-c2ac4-c556af69img-5321.jpg

"GEMİYİ SAĞLAM BİR YERE GÖTÜRÜYORUZ"

Aşağı inip ceset torbası arayacağım. Sürekli şirketle irtibat halindeyim. Onlar da takip ediyorlar. Böyle gidiyoruz. Gemiyi sağlam bir yere götürüyoruz. Biz kurtulduk da ötekileri aldılar. Çok fena dövdüler. Ben de ağrı kesici alayım diyorum ama şimdi tek kaptanım. Almamayı düşünüyorum şimdi uyku tutarsa… Kör topal gidiyoruz bir de çarpmayalım bir yerlere. Haritam bile yok yani."

MOZART PERSONEL LİSTESİ:

Kaptan Mustafa Kaya

2. Kaptan Melih Çetin

3. Kaptan Doğancan Cengil

4. Kaptan Furkan Yaren

Baş Mühendis Saha Tatlıgül

2. Mühendis Ferman Ismaylıov

3. Mühendis Yasin Alper Şeker

E. Zabit Gökhan Buran

Reis Vedat Aksan

Gemici Erdi Erman

Gemici Halil Gülçer

Gemici Ünsal Dilsiz

Gemici Adil Alkan

Gemici İlyas Baş

Fiter mesut Meral

Yağcı Bahadır Yeşilalan

Yağcı Gökhan Lale

Aşçı Mustafa Benklioğlu

Gv STJ Hamza Orhan

sasa-016-001.jpg2d808252-e897-4666-80d6-6982e04aa7ca-1.jpg

İlgili Haberler