Türk konsolos kaçtı iddialarına Dışişleri’nden açıklama. Türk öğrenci canlı yayında açıklamıştı

Türk konsolos kaçtı iddialarına Dışişleri’nden açıklama. Türk öğrenci canlı yayında açıklamıştı
Ukrayna’nın Odessa şehrinde Türk konsolosluğuna ulaşamadığını ifade eden Türk öğrenci, Türk konsolosunun ülkeyi terk ettiğini iddia etmişti. Dışişleri Bakan Yardımcısı yaptığı açıklama ile Türk öğrenciyi yalanladı.

Odessa’da yaşayan Türk öğrenci Naz Nazenin ise Halk TV’de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi’nde Türk Konsolosluğu''ndan yardım alamadıklarını söyledi. Nazenin, “Türk konsolosluğu ülkeyi terk etmiş” dedi. Nazenin şöyle devam etti:

"Mağduriyet yaşamaktayız, Türk konsolosluğu ülkeyi terk etmiş. Moldova sınırına geçmişler. Bizleri buradan tahliye etmiyorlar. Telefon numaralarına ulaşamıyoruz konsolosluğun. Sabah benzin sırasına geldik, Moldova sınırına geçiş yapabilmek için fakat 1 saate yakındır bekliyoruz. Tanklar yanımızdan geçiyor, patlama sesleri geliyor"

DIŞİŞLERİ''NDEN YALANLAMA
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türk öğrencinin iddialarını yalanladı. Kıran paylaşımında, “Haberin içeriği de böylesine mesnetsiz iddialarla kamuoyunu manipüle etmek de çok yanlış. Ukrayna’da Kiev Büyükelçiliğimiz ve Odessa Başkonsolosluğumuzda mesai arkadaşlarımız görevlerinin başında fedakarlık ve özveriyle çalışmalarını sürdürüyorlar.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler