Türk Ocakları: "Doğu Türkistan'a destek veren tek İslam ülkesi yok"

Türk Ocakları: "Doğu Türkistan'a destek veren tek İslam ülkesi yok"
22 ülke Doğu Türkistan'daki toplama kamplarında zorla tutulan Uygur Türklerinin derhal serbest bırakılması için Çin'e çağrıda bulundu. Konuyla ilgili başta Türkiye olmak üzere hiçbir İslam ülkesinden destek gelmemesine Türk Ocakları'ndan tepki geldi.

Çoğunluğunu Batılı ülkelerinin oluşturduğu onlarca ülke, Çin yönetimine ortak bir mektup göndererek Doğu Türkistan'daki toplama kamplarında zorla tutulan Uygur Türklerinin derhal serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, Japonya, İngiltere, Fransa, Almanya, İsveç, Letonya, Litvanya, Estonya, Danimarka, Norveç, Kuzey İrlanda, Hollanda, İzlanda, Lüksemburg, İspanya, Avusturya, İrlanda, Belçika ve İsviçre'nin de bulunduğu toplam 22 ülke büyükelçisi tarafından imzalanan 8 Temmuz tarihli mektupta Doğu Türkistan ile ilgili ortak ve net bir tutum belirtildi.

Mektuba başta Türkiye olmak üzere hiçbir İslam ülkesinin destek vermemesine Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, Twitter hesabından tepki gösterdi. Öz, "Doğu Türkistan'da kamplarda tutulanlar Müslüman ve Türk. Ne diyelim: Baht utansın" ifadelerini kullandı.

İşte Öz'ün o paylaşımı:

mehh.png

 

İlgili Haberler