Türk patronlar rica etti, hemen harekete geçildi: Akın akın Türkiye'ye gelebilirler

Türk patronlar rica etti, hemen harekete geçildi: Akın akın Türkiye'ye gelebilirler
Gürcistan, uyguladığı sıkı sınır politikasını Türk patronların işçileri davet etmesi üzerine gevşetme kararı aldı. Patronların daveti üzerine Gürcistan vatandaşlarının çalışmak için 3 aylığına Türkiye'ye gelebileceği açıklandı.

Gürcistan'da yer alan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Tornike Rijvadze, “Gürcistan vatandaşlarının ve elbette Acara sakinlerinin işverenden üç aylık resmi bir davetle Türkiye'de çalışmaya başlayabileceklerine karar verdik. Ancak Türkiye'den döndüklerinde karantina rejiminden geçmeleri gerekecek” dedi.

Rijvadze ayrıca "Salgın mutlak kontrol altında olsa da, sınır da dahil olmak üzere ve iş amaçlı tüm hareketlerin kurallara uygun olarak yapılması çok önemlidir." ifadesinde bulundu.

Gürcistan 20 Mart’ta özel durumlar haricinde her yöne uçuşları durdurmuş, kara sınırlarını da kapatmıştı. Dört aylık bir aranın ardından hava sınırları Gürcistan vatandaşları için Almanya, Fransa, Letonya, Litvanya ve Estonya’ya açılmıştı. Kara sınırları ise özel durumlar dışında bugüne kadar kapalı kaldı.