Türk profesör koronayı yıkıp geçen besini açıkladı. Virüs karşısında adeta bir silah

Türk profesör koronayı yıkıp geçen besini açıkladı. Virüs karşısında adeta bir silah
Korona virüs salgınına karşı aşı çalışmaları devam ederken bir yandan da hastalığın etkilerini azaltmaya yönelik araştırmalar da devam ediyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emin Ünüvar, kış aylarında D vitamini desteği almaya, D vitamini seviyelerinize önem verin dedi.

DHA'da yer alan habere göre, yapılan araştırmalarda D vitamini eksikliği olan kişilere korona virüsün daha kolay bulaştığını ve hastalığın daha ağır seyrettiği bildirildi.

D VİTAMİNİ ÖLÜM ORANINI YARI YARIYA AZALTIYOR

Son araştırmalar, D vitamini eksikliğini önlemenin korona virüsten ölümleri yarı yarıya azaltabileceğini, korona virüs nedeniyle oluşan yoğun bakım ihtiyacını da 25 kat düşürebildiğini gösterdi.

"ÜLKEMİZDE D VİTAMİNİ YETERSİZLİĞİ YÜKSEK"

D vitamininin vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artırdığını belirten Prof. Dr. Emin Ünüvar, bu vitaminin en önemli kaynağının ise güneş ışınları olduğunu belirtti. D vitamininin 'sarı destek' olduğunun altını çizen Prof. Dr. Emin Ünüvar, "D vitamini, güneş ışınlarının bize verdiği organik ve en önemli vitamin. Ancak metropol hayatında güneşten yeteri kadar faydalanamıyoruz ve buna bağlı olarak D vitamini seviyelerimiz düşüyor. Günümüzde D vitamini yetersizliğini gerek erişkinlerde gerekse çocuklarda sıkça görüyoruz. Yapılan araştırmalar, ülkemizde D vitamini yetersizliğinin yüzde 60 ila 80 oranında olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

"D VİTAMİNİ BAĞIŞIKLIK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

D vitamini bağışıklık sistemini güçlendirerek, daha enfeksiyon vücuda girmeden sizin dirençli olmanızı sağlıyor diyen Prof. Dr. Emin Ünüvar, "D vitamini düzeyiniz yeterliyse dışardan gelen enfeksiyon etkenine karşı vücudunuz dengeli ve etkin bir yanıt oluşturuyor. Vücudunuzun savunmasının dengeli ve güçlü olmasını sağlıyor. Bu sarı desteği takviye olarak alırken katkı maddeleri içermeyen kendine göre saf ve etkinliği kanıtlanmış ürünleri seçmeye özen göstermeliyiz. Uzun süreli de kullanılacağı için, paraben, katkı maddesi, koruyucu kimyasal, tatlandırıcı gibi maddeler içermeyen takviyeler kullanmaya önem verilmeli” uyarısında bulundu.

"BİRÇOK HASTALIKTAN KORUYOR"

D vitamininin korona virüsten korumanın yanı sıra kemik sağlığı ve vücudumuzdaki diğer fonksiyonlar için de önemli olduğunu anlatan Ünüvar, "D vitamini sizi birçok hastalıktan korur. Önemli bir koruyucu faktördür. Özellikle bu dönemde D vitamini seviyelerini korumak, D vitamini desteği almak COVID-19’dan korunmada önem taşıyor" dedi.