“Türkiye Cumhuriyeti bir parti devleti değildir”

“Türkiye Cumhuriyeti bir parti devleti değildir”
İYİ Parti Genel Merkezi, Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer imzalı bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, devlet kurumlarında görev yapan bazı kişilerin AKP’li adaylarla seçim çalışmalarına katılmaları eleştirildi.

31 Mart yerel seçimlerine yaklaşırken, bazı kurumlarda devlet memuru statüsü ile çalışan kişilerin AKP’nin seçim çalışmalarında boy göstermesi İYİ Parti’nin tepkisini çekti.

Konu ile ilgili olarak, İYİ Parti tarafından, Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer imzalı bir basın açıklaması yayımladı.

Açıklamada, devlet kurumlarında görev yapan bazı kişilerin AKP’li adaylarla seçim çalışmalarına katılmaları eleştirildi. Siyasi propaganda yapan ve şahitli–ispatlı suç işlediği ileri sürülen devlet memurlarına, “Hatırlatmak isteriz ki, Türkiye Cumhuriyeti bir parti devleti değildir ve olmayacaktır” denildi.

Basın açıklamasının tam metni şöyle:

Aziz Türk Milleti,

31 Mart’ta muhtarlarımızı, belediye ve il genel meclisi üyelerimizi ve belediye başkanlarımızı seçmek üzere sandık başına gideceğiz. İktidar partilerinin ‘beka meselesi’ diye takdim etmeye çalıştıkları seçimlerin esası budur.

Ülkemizi içine sürükledikleri krizin, mutfaklara düşürdükleri ateşin ve milletimize ettikleri hakaretlerin karşılığını sandıkta alacağını gören iktidar partileri bu nedenle şimdi kanunsuzlukta yeni bir aşamaya geçmişlerdir.

Hiçbir inandırıcılıkları olmayan adaylarının açıklarını kapatmak üzere kamu görevlilerini parti propagandası yapmakla görevlendirmişlerdir. Erzurum Valisi Okay MEMİŞ’in, Ak Parti adayı ile birlikte seçim çalışması yapması, ortak basın toplantısı düzenleyip vaatlerde bulunması bu kanunsuzlukların sadece bir örneğidir.

Siyasi propaganda yapan ve şahitli–ispatlı suç işleyen kaymakamlara, valilere ve onlara bu emirleri verenlere hatırlatmak isteriz ki, Türkiye Cumhuriyeti bir parti devleti değildir ve olmayacaktır. Kamu görevlileri partiler arasındaki seçim yarışına dahil olmamalı ve Türk devlet gelenekleri daha fazla tahrip edilmemelidir. Devlet gücünü kullanarak millet iradesine ipotek koyulamaz. Bu tür fiiller kanunen suç olmanın yanı sıra siyaseten de basiretsizlik ve ciddiyetsizliktir.

Türk Yargısının iktidarın arka bahçesi haline getirilmiş olmasına güvenerek kanunları fütursuzca çiğneyenler bilmelidirler ki, İYİ PARTİ günü geldiğinde hesap sormak üzere olanı biteni milletimiz adına not etmektedir.

Valiler ya devletin valisi olmalı ya da çekilip belediye meclis üyesi olmalıdırlar. İki görevi bir arada yürütmelerine İYİ PARTİ müsaade etmeyecektir.

Her türlü kanunsuz uygulamaya, kirli propagandaya ve düşmanlaştırma çabalarına rağmen sonuç değişmeyecek ve 31 Mart Türkiye’ye iyi gelecektir.

Türk Milletine söz veriyoruz: TÜRKİYE İYİ OLACAK