Türkiye EURO 2020’de gruptan nasıl çıkar

Türkiye EURO 2020’de gruptan nasıl çıkar
Avrupa Futbol Şampiyonası'nda iki maçta aldığı kötü sonuçlarla hayal kırıklığı yaratan Türkiye, bu akşam bir mucize için sahaya çıkacak. A Milli Takım'ın kazanmaktan başka şansı bulunmazken 'en iyi üçüncü' kontenjanından gruptan çıkması için de çeşitli ihtimaller bulunuyor.. İşte detaylar...

İşte tüm ihtimaller

Euro 2020’de A grubunda yer alan Türkiye, İtalya''ya 3-0, Galler''e ise 2-0''lık sonuçlarla kaybederek grupta son sıraya yerleşti. Son maçını averajla 3. sırada yer alan İsviçre ile oynayacak Milli Takım’ın gruptan çıkması mucizevi hesaplara bağlı.

EN İYİ DÖRT TAKIM ÜST TURA ÇIKACAK

Bu akşam Azerbaycan''ın başkenti Bakü''de saat 19:00''da İsviçre ile karşılaşacak olan Milli Takım''ın kazanmaktan başka şansı bulunmuyor. 6 gruplu turnuvada kural gereği ilk iki takım direkt gruptan çıkarken en iyi 4 üçüncü bir üst tura çıkmayı hak edecek.

İSVİÇRE''Yİ YENMEK ŞART

Oynadığı İtalya ve Galler karşılaşmalarından puan çıkaramayan Milli Takımımızın en iyi üçüncüler arasına adını yazdırıp bir üst tura çıkabilmesi için İsviçre''yi yenmek ve diğer maçların sonuçlarını beklemekten başka çaresi yok.

Türkiye''nin İsviçre''yi 4 gol farklı yenmesi halinde:

B Grubu: Belçika''nın Finlandiya''yı farklı yenmesi,
C Grubu: Ukrayna''nın Avusturya''yı farklı yenmesi,
D Grubu: Hırvatistan - İskoçya maçının berabere bitmesi,
E Grubu: İspanya ve Polonya''nın son maçlarını kaybetmesi,
F Grubu: Fransa''nın Portekiz''i farklı yenmesi, Macaristan''ın puan kaybetmesi gerekiyor.

En iyi 3. takım seçilirken, en çok puan, gol averajı, atılan gol sayısı, Fair-Play puanı ve elemelerdeki genel sıralama kriterlerine bakılıyor.

Mevcut Üçüncüler puan durumu:

1) Portekiz 3 puan, +1 averaj
2) Avusturya 3 puan, 0 averaj
3) Finlandiya 3 puan, 0 averaj
4) İspanya 2 puan, 0 averaj
5) Hırvatistan 1 puan, -1 averaj
6) İsviçre: 1 puan, -3 averaj

İlgili Haberler