Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden Veyis Ateş kararı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden Veyis Ateş kararı
Sedat Peker’in, Paramount Otel’de kaldığını iddia ettiği Veyis Ateş’le ilgili Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) disiplin soruşturması açılmasına ve bu nedenle savunmasının istenmesine karar verdiği öğrenildi.

Medyaradar''ın haberine göre, suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkartılan Sedat Peker’in, Paramount Otel’de kaldığını iddia ettiği Veyis Ateş’le ilgili TGC’nin harekete geçtiği öğrenildi.

Peker’in, ‘’Bodrum’da Sezgin Baran Korkmaz’a ait lüks Paramount Otel’de hakim, savcı, emniyet müdürü ve gazeteciler kaldı. Bunlardan biri de Habertürk spikeri Veyis Ateş’tir’’ çıkışı, gündemi alt üst etti.

TGC’YE ÇOK SAYIDA ŞİKÂYET BAŞVURUSU YAPILDI!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tüzüğüne, TGC Hak ve Sorumluluk Bildirgesi''ne aykırı davrandığı gerekçesiyle Veyis Ateş hakkında TGC''ye çok sayıda şikâyet başvurusunun yapıldığı öğrenildi.

VEYİS ATEŞ HAKKINDA DİSİPLİN SORUŞTURMASI!

Bu başvurular üzerine toplanan TGC Yönetim Kurulu''nun Veyis Ateş hakkında disiplin soruşturması açılmasına ve bu nedenle savunmasının istenmesine karar verdiği öğrenildi.

PEKER’İN İDDİALARI GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞMÜŞTÜ

Sedat Peker’in, YouTube’daki video serisinin 9. bölümünde, Habertürk ekran yüzü Veyis Ateş’le ilgili iddiaları ortalığı karıştırdı.

Videosunda Sezgin Baran Korkmaz’ın yurtdışında çıkışıyla ilgili iddiaları anlatmış ve
gazeteciler arasında hem Rasim Ozan Kütahyalı hem de Veyis Ateş’in isimlerini sayan; lüks otelde ücretsiz kalanlara “Paramount Kadrosu” diyen Peker, Veyis Ateş için “O da kadrodaydı” ifadelerini kullanmıştı.

Ateş’in Paramount Otel’de kaldığını gösteren sosyal medya paylaşımları, Peker’in iddiası sonrası gündem olmuştu.

HADİ ÖZIŞIK, İFŞA VİDEOLARININ ARDINDAN ÜYELİKTEN ÇIKARILMIŞTI

TGC, Sedat Peker’in FaceTime görüşmelerini paylaştığı Hadi Özışık’ı oy birliğiyle üyelikten çıkarmıştı.

TGC, 20 Mayıs 2021 günü yaptığı toplantıda üyesi Hadi Özışık ile ilgili şikayetleri değerlendirmiş, Sedat Peker’le FaceTime görüşmeleri ortaya çıkan Özışık’ın üyelikten çıkarılmasına karar verilmişti.

İlgili Haberler