Türkiye, pazarcı genci konuşuyor

Türkiye, pazarcı genci konuşuyor
Korona virüs Türkiye'de hızlı bir şekilde yayılmaya devam ederken, olası bir sokağa çıkma yasağının etkileri, geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşta endişe yarattı.

Çin'in Wuhan kentinden yayılan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan korona virüs, Türkiye'de de 21 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Resmi rakamlara göre toplam vaka sayısının 947'lere dayandığı Türkiye'de tüm vatandaşlara yönelik sokağa çıkma yasağı tartışma konusu olurken, geçim sıkıntısı nedeniyle çalışmak zorunda olan vatandaşlar, endişelerini dile getirdi. 

"DURUMUMUZ ORTADA" 

Mikrofon uzatılan pazarcı gencin ifadeleri ise Türkiye gündemine oturdu. Hayatta kalmak için çalışmak zorunda olduklarını belirten genç, "Uzmanlar, evde kalın diyerek doğru söylüyorlar ama bizim bu şartlarda, bu geçim zorluğunda evde kalmamız çok zor olur. Çünkü benim bir abim var, yarın askere gidecek. Küçük kardeşim var, annem var. Ailemin geçimini sağlamak zorundayım" dedi. 

Pazarcı genç, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullanıyor: 

"EVDE EKMEK BEKLİYORLAR" 

"Ailem evde ekmek bekliyor. Babamla sabahın 5'nde gelip burada tezgah açıyoruz. Ben aynı zamanda kursa gidiyorum, okula gidiyorum, babamla burada tezgah açıyorum.  Malı tek tek diziyoruz, satıyoruz. Bizim hayatımız çok zor ve sıkıntılı. Uzmanların uyarısına uymalıyız ama bizim durumumuz ortada. Biz çalışmazsak aç kalırız." 

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK"

"Dün sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamada ondan, halkımıza bu kadar bütçe ayırdık, doğa gazı 6 ay erteliyoruz, elektrik faturasını karşılıyoruz, her aileye şu kadar bütçe ayırdık demesi beklerken, bu süreci dua ile aşacağız demesi bizi gerçekten sarstı. Tüm ülkenin Cumhurbaşkanları kimse işinden olacak diye korkmasın, kimse iflas etmeyecek, hiçbir işçi aç kalmayacak derken bizim Cumhurbaşkanımız dua ile aşacağız dedi. Ben de dua ediyorum, annem de dua ediyor." 

"Filipin Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada, siz hiçbir şeyi düşünmeyin, sağlığınızı düşünün. Para bizim işimiz dedi. Bir de bizim Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklama var. Çok merak ediyorum, bakanların olduğu o masaya bir simitçi, bir öğrenci koysaydınız onlar vatandaşın durumunu düşünürdü."