Türkiye ve Libya’dan ortak ‘silah soruşturması’

Türkiye ve Libya’dan ortak ‘silah soruşturması’
Libya ordusunun Türkiye’den geldiğini açıkladığı silahlar için ortak soruşturma başlatıldı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Humus Limanı’nda bir gemide bulunduğu iddia edilen silahların kurusıkı olduğunu belirtip ortak soruşturma açılacağını söyledi.

Libya ordusunun Türkiye'den gönderildiğini açıkladığı silahlar için ortak soruşturma başlatılıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya ziyaretinde "Gemi silah yüklü değil. Gemi içinden çıkan iki konteynerdeki kurusıkı silahlarla ilgili bir süreç var. Biz bu konularda çok hassasız ve bu konuda birlikte soruşturma yürüteceğiz" dedi.

Libya'nın Birleşmiş Milletler destekli hükümeti geçen hafta, Trablus'a 100 kilometre mesafedeki Humus limanındaki bir gemide, Türk yapımı 3 bin tabanca da dahil çok sayıda ve farklı türlerde silah bulunduğunu açıklamıştı. Yetkililer, bir gün öncesinde de aynı limanda 2.5 milyon tane Türk yapımı kurşun ele geçirildiğini öne sürmüştü.

Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre, Türkiye ile Libya silahlar hakkında ortak soruşturma kararı aldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir Siyala ile ortak basın toplantısında, 'gemi hakkında Türkiye'de parke ve buna benzer malzemelerin yüklendiği bildiriminin yapıldığını' söyledi.

Çavuşoğlu, "Gemi silah yüklü değil. Gemi içinden çıkan iki konteynerdeki kurusıkı silahlarla ilgili bir süreç var. Biz bu konularda çok hassasız ve bu konuda birlikte soruşturma yürüteceğiz" dedi.