Türkiye’de dikkat çeken corona virüs önlemi!

Türkiye’de dikkat çeken corona virüs önlemi!
Türkiye’de resmi açıklamalara göre bir corona virüs vakasına rastlanmasa da alınan bir önlem dikkat çekti. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bazı etkinliklerin iptal edildiğini söyledi.

Çin’den dünyaya yayılan ve 4 bin üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine neden olan corona virüs, resmi açıklamalara göre Türkiye’ye sıçramamasına rağmen dikkat çeken bir hamle geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, corona virüs önlemleri kapsamında bazı etkinliklerin iptal edildiğini söyledi. Hangi etkinliklerin iptal edildiği ile ilgili detayları paylaşmayan Kasapoğlu, bunları daha sonra açıklayacaklarını söyledi.

Bakan Kasapoğlu'nın açıklamaları şöyle: "Spor camiası olarak bu anlamdaki (koronavirüs) önlemleri federasyonlarımızla, uluslararası federasyonlarla takip ediyoruz. İptal edilen etkinlikler var, bizim çalışma yaptığımız etkinlikler var. İnşallah bunları da federasyonlarla, uluslararası camiayla temaslarımız sonucunda yarın sizlerle paylaşacağız"

Uluslararası Judo Federasyonu da 30 Nisan'a kadar olan ve biri Antalya'da gerçekleştirilecek 3 büyük organizasyonun iptal edildiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada Türkiye’de bir corona virüs vakasına rastlanmadığını açıklamıştı. Dünya çapında 4 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği corona virüs salgınının Çin’den sonra en çok etkilendiği İtalya’da bir çok etkinlik iptal edilmişti. Henüz bir vakaya rastlanmayan Türkiye’de alınan bu önlem dikkat çekti.