“Türkiye’nin sorunu pahalılık değil, yokluk ve fukaralık”

“Türkiye’nin sorunu pahalılık değil, yokluk ve fukaralık”
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis’te yaptığı konuşmada Türkiye’nin sorunun pahalılık değil yokluk ve fukaralık olduğunu söyledi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis’te hükümetin ekonomi politikaları ve tanzim satışlarına ilişkin eleştirilerini dile getirdi.

Türkiye’nin sorunun pahalılık değil yoksulluk olduğunu söyleyen Türkkan, tanzim satış noktalarını 1990 öncesi doğu bloğunda yaşananlara benzetti.

Türkiye’nin bu duruma nasıl geldiğinin araştırılması gerektiğini söyleyen Lütfü Türkkan, şöyle konuştu:

“Şu anda geldiğimiz noktada bahsedilmesi gereken konu pahalılık değil. Şu anda sorun yokluk ve fukaralık. En temel ihtiyaç maddelerine insanlar ulaşmakta zorluk çekiyorsa bunun adı yokluktur. Türkiye’de insanlar 90 öncesi doğu bloğunda olduğu gibi bir kilo patates gelmiş kooparatife deyip kuyruğa giriyorsak, ben bunu Bulgaristan’da, Romanya’da görüyorum. Şimdi bizde de tanzim satış noktasına soğan gelmiş diye vatandaşlar kuyruğa giriyor.

Temel ihtiyaç maddelerine ulaşmakta çekilen zorluğun ismi yokluk ve fukaralıktır. Türkiye’de fukaralığın sebepleri, bu noktaya nasıl geldiğimiz araştırılmalı. 16 senede nasıl bu hale geldik, hiç üretmenden tüketerek nasıl ekonomiyi savurduk bunlar araştırılmalı. Türkiye’nin meselesi şu anda kesinlikle yokluk ve fukaralıktır.”

İlgili Haberler