Türkkan: "Örtülü bir şekilde PKK'ya af çıkarılmaktadır"

Türkkan: "Örtülü bir şekilde PKK'ya af çıkarılmaktadır"
MHP'nin af teklifine tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Kader mahkumları adı altında örtülü bir şekilde PKK'ya af çıkarılmaktadır" ifadelerini kullandı.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi. 

Milliyetçi Hareket Partisi'nin gündeme getirdiği 'af teklifi'ne tepki gösteren İYİ Partili Türkkan, "Terörle mücadelenin hamisi olduğunu her fırsatta söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi, Meclis’e getirdiği bu af teklifiyle adeta PKK terör örgütüne finans sağlayan bütün suç faaliyetlerinden ceza alan teröristlerin affedilmesini istemektedir" ifadelerini kullandı. 

Türkkan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Uyuşturucu madde satan torbacılardan tutun, uyuşturucu baronlarına kadar bu işten ciddi anlamda para kazananlara af getiren bir yasa teklifidir. 636 sayılı kanunun 12. Maddesinde ateşli silah ticareti yapanlara da af getiriyor. Sigara, alkol, akaryakıt kaçakçılığı var ki bu akaryakıt kaçakçılığı ciddi anlamda Türkiye’nin büyük anlamda kaynak israfına sebep olmuştur. Bir taraftan yüksek ÖTV ve KDV ile aldığımız akaryakıtın diğer tarafta birileri kaçak olarak getirmekte ve ciddi bir kaynak sağlamaktadır. Göçmen kaçakçılığı Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi. Türkiye, dünyada göçmen kaçakçılığının ana istasyonu haline gelmiştir. Bu af teklifi, göçmen kaçakçılığı yapıp yakalananlara da af getirmektedir.

Bu saydığım suçlar, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MASAK’ın yayınladığı raporlarda PKK’nın ve diğer terör örgütlerinin finans kaynağı olarak gösterilmiştir. Yani devletin birimlerinin terör örgütlerinin finansmanı olarak gösterdiği suçları işleyenleri MHP’nin teklifinde affetmeyi vaat ediyorsunuz. Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Daire Başkanlığı tarafından 24 Eylül 2018 tarihinde yayınlanan Türkiye uyuşturucu raporunun 5.bölümünün başlığı Narkoterör. Bu rapora göre, PKK terör örgütü, uyuşturucu madde imalatı ve ticareti suçundan her yıl 1,5 milyar dolar gelir elde ediyor. Yazılı ve görsel basında çok sık karşımıza çıkan akaryakıt, sigara ve alkol kaçakçılığı, PKK terör örgütünün kontrolü altında bulunmakta.

Değerli basın mensupları,

Buradan sizin aracılığınız ile aziz Türk milletine duyurmak istiyorum. Terörle mücadelenin hamisi olduğunu her fırsatta söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi, Meclis’e getirdiği bu af teklifiyle adeta PKK terör örgütüne finans sağlayan bütün suç faaliyetlerinden ceza alan teröristlerin affedilmesini istemektedir. Bu yapılan kandırmacadır. Kader mahkumları adı altında örtülü bir şekilde PKK’ya af çıkarılmaktadır. Kamuoyuna infaz indirimi olarak sunulan teklif aslında teknik olarak bir özel af teklifidir."

İlgili Haberler