İki genç bilim insanının hayalleri gerçek olacak

İki genç bilim insanının hayalleri gerçek olacak
Bu Gençlikte İş Var girişimcilik programının bu seneki kazananları iki kadın bilim insanı oldu.

TÜSİAD''ın Bu Gençlikte İş Var isimli Girişimcilik Programı''nın finali bugün yapıldı. Programın bu seneki kazananları Marmara Üniversitesi öğrencilerinin ekibi olan MARNA oldu.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski’nin yanı sıra önceki dönem TÜSİAD başkanlarından Ümit N. Boyner, Cansen Başaran Symes ve Erol Bilecik''in jüri üyeliğinde ve Özlem Gürses''in sunuculuğu ile yapılan final töreninde, Aybüke Dağoğlu ve Naz Kadınkız''ın ekibi MARNA birinci oldu.

Genç bilim insanları, projeleri Marna''yı "Doğayı ve sürdürülebilir geleceği önemseyen, mesleğini severek seçmiş, bilime inanan iki kadın girişimcinin hayallerinin gerçeğe dönüşümü" olarak tanımlarken, bu tanım sunucu Özlem Gürses ile jüri üyesi ve iş insanı Ümit Boyner tarafından beğenildi.

Bu senenin katılımcıları ise şöyleydi:

BIOTICO, doğayı kirleten yüksek potansiyele sahip organik atıkları hammadde olarak kullanır ve ithal edilen yüksek maliyetli endüstriyel enzimleri geliştirdiği biyoteknoloji sayesinde yerli ve ucuz şekilde üretir.
TÜSİAD Rehberi: Yeşim Sümerkan, UBS AG Türkiye Temsilcisi      
Ekip Üyeleri: Elif Nur Avcı, Tuğçe Korkmaz
 
ConFarm, sürdürülebilir bir dünya için tarım sektörüne inovatif bir soluk getirerek evinizden beton meydanlara kadar her yere kurabileceğiniz topraksız tarım teknolojileri üretir.  
TÜSİAD Rehberi: Levent Akgerman, AKG Grubu Başkan Vekili      
Ekip Üyeleri: Elif Nisa Güler, Erdem Canaz, Şeyma Alan

Epoka, mobilya satıcılarına oda fotoğraflarındaki mobilyaların değişmesini ve yenilerinin eklenmesini mümkün kılacak bir yapay zekâ teknolojisi sunar.
TÜSİAD Rehberi: İrem Atay, Green Chemicals Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı
Ekip Üyeleri: Bora Sanuk, Duygu Sezen Islakoğlu, Hazal Mengüaslan, Miray Morova

Marna, su ürünleri üretiminde kullanılan ağ ve halatları; biyo-bozunur, yerli ve doğal hammaddelerle üreterek denizlerdeki plastik kirliliğinin azaltılmasını sağlar.
TÜSİAD Rehberi: Dr. Tamer Saka, TKYD Yönetim Kurulu Başkanı  
Ekip Üyeleri: Naz Kadınkız, Aybüke Dağoğlu

Quakecom, deprem anında saha çalışmasına gerek kalmadan enkazdaki kişileri belirler ve afet koordinasyon merkezine anlık olarak ileterek arama kurtarma ekiplerinin ilk 72 saatte etkili çalışmasını sağlar.
TÜSİAD Rehberi: Selin Açık, Seza Grup Yönetim Kurulu Üyesi & Ege Palas İcra Kurulu Başkanı   
Ekip Üyeleri: Damla Akyüz, Hüseyin İmdat, Fatih Bedirhan Dilber, Deniz Sezen Yılmaz, Mehmet Hakan Yüksekkaya, Enis Faruk Tatlıpınar

İlgili Haberler