TÜVTÜRK'ten yeni kural 'Artık bu kişiler araç muayenesi yaptırmayacak'

TÜVTÜRK'ten yeni kural 'Artık bu kişiler araç muayenesi yaptırmayacak'
TÜVTÜRK, trafiğe kayıtlı milyonlarca aracın muayene süreçlerini düzenlemek harekete geçti. Artık bu kişiler araç muayenesi yaptırmayacak.

Türkiye'de trafiğe kayıtlı milyonlarca araç sahibi için zorunlu olan muayeneleri TÜVTÜRK gerçekleştiriyor. TÜVTÜRK istasyonlarında yeni bir uygulama devreye girdi. Yeni kural ile birlikte artık bunu yapmayan kişiler araç muayenesi yaptırmayacak.

Yeni uygulama ile artık randevusuz araç muayeneleri yapılmayacak, bu değişiklikle muayene süreçleri daha düzenli hale getirilmeye çalışılıyor.

eea212da66c70613af14870e5eeab4f87839a72e.jpeg

PEKİ NASIL RANDEVU ALINIR?

Araç sahipleri, TÜVTÜRK'ün resmi internet sitesini ziyaret ederek, gezici istasyonların bulunduğu il ve ilçeleri öğrenebilir ve randevu alabilecekleri tarihleri kontrol edebilir.

İnternet üzerinden alınabilecek randevu ile sürücüler, uygun buldukları gün ve saatte otomobillerini muayeneye sokabiliyor.

Yeni uygulama sonrası yoğunluk yaşanmayacağını düşünen çok sayıda araç sahibi, randevu almadan muayene için istasyonları ziyaret etse de, TÜVTÜRK istasyonları randevusuz hiçbir aracı muayeneden geçirmemeye devam ediyor.

tuvturkistasyon.jpg

Aynı zamanda otomobil sahipleri, TÜVTÜRK tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan 'egzoz pulu' olarak adlandırılan egzoz gazı emisyon ölçümü testini yaptırabilirken, verilen belgeyi muayene sırasında yetkiliye ibraz ederek ek bir test yaptırmaktan muaf tutuluyor.

TÜVTÜRK'ün gezici istasyonlarıyla araç sahiplerinin muayene sürecinde yaşadığı sıkıntılar da büyük ölçüde azalmış olacak. Gelecekte de benzer uygulamaların yaygınlaşması, trafik güvenliği ve çevre koruma açısından büyük bir adım olacak.

Araç sahipleri, belirtilen tarihlerde randevu alarak muayenelerini gerçekleştirebilir ve trafiğe çıkacakları araçlarının güvenliğini ve çevre dostu olmasını sağlayabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.