Aslan’a F1 darbesi

Aslan’a F1 darbesi
2. etap çalışmaları için Macaristan’a gidecek olan Cimbom, Çin işkencesi çekecek. Aslan, uçak ücretlerinin yüksek olması nedeniyle Avusturya’dan Budapeşte’ye otobüsle gidecek. Bu ülkedeki önemli organizasyonlar nedeniyle otel bulamayan G.Saray, 45 kilometre uzakta idman yapacak

Yeni sezon hazırlıklarını yurt dışında yapmayı tercih eden Süper Lig takımları şok üstüne şok yaşamaya devam ediyor. Almanya’nın Beşiktaş’ın ülkesinde özel maç oynamasına izin vermemesi ve SV Rödinghausen karşılaşmasının iptal edilmesinin ardından Galatasaray’a da Formula darbesi geldi. Türkiye’de kamp yapmak için sayısız mekan olmasına rağmen birçok takımın Avrupa ülkelerinde kamp yapmakta ısrar etmesinin ağır faturaları yüzünü göstermeye başladı. Geçtiğimiz yıllarda oynadığı özel maçlardan gelen hasılatlarla hem kamp masraflarını karşılayan hem de önemli gelir elde eden Türk takımlarının bu planları, gurbetçi taraftarların çıkardığı olaylar ve başka organizasyonlar nedeniyle bir bir bozulmaya başladı. 

Türkiye’ye dönmeyecek
Yurt dışında kamp yapmayı tercih eden takımlardan son darbeyi Galatasaray yedi. 14 Temmuz tarihinden beri Avusturya’da çalışan sarı-kırmızılılarda masrafların ağırlaşması nedeniyle programda yapılan değişiklik adeta işkenceye dönüşecek. İddialara göre daha önce aynı gerekçeyle Lask Linz ve Bayer Leverkusen maçlarını iptal eden Cimbom, bu kez kamp programında da değişiklik yapmak zorunda kaldı. 23 Temmuz’daki Rapid Wien müsabakasının ardından 24 Temmuz’da İstanbul’a gelmeyi organize eden Aslan’nın bu programından vazgeçtiği öğrenildi.  27 Temmuz’da Macaristan’ın Honved takımıyla karşılaşacak olan Galatasaray’ın, Türkiye’ye dönmeden doğrudan Avusturya’da bulunan kulüp otobüsüyle maçın oynanacağı ülkeye gideceği ifade edildi.  

Kamp yollarda geçecek
İstanbul’daki 2 günlük çalışmanın ardından yeni sezon hazırlıklarını gerçekleştireceği kamp için Avusturya’ya giden Galatasaray kafilesi uçak masraflarının yüksek olması nedeniyle Macaristan etabına otobüs ile gidecek. 24 Temmuz’da Rapid Wien maçı sonrasında bu ülkeye geçmeyi planlayan olan sarı-kırmızılılar Viyana-Budapeşte arasındaki yolculuğunu kulübün özel otobüsü ile yapacak. Bu arada Cimbom’u Budapeşte’de de yorucu bir trafik bekliyor. Galatasaray takımının konaklayacağı otel ile antrenmanlarını yapacağı tesislerin arasında 45 kilometreklik mesafe bulunuyor. Bunun nedeninin ise Macaristan’da aynı tarihlerde Formula 1 yarışları ve uluslararası su topu turnuvasının yapılacak olmasından dolayı Aslan’ın otel bulamaması olarak gösteriliyor. Günde çift idman yapacak olan Cimbom, antrenman yapmak için her gün en az 180 kilometre yol katedecek.  


Umut Bulut’u sıkıntı bastı
Sarı-kırmızılıların Tarık Çamdal’ı istediği Eskişehirspor’un, talebi Umut Bulut’u tedirgin etti. Es ES yönetiminin Tarık’ın transferine onay vermek için Galatasaray’dan takas olarak Umut Bulut’u istemesi golcü oyuncunun huzurunu kaçırdı. Cimbom’un kadrosuna katmayı çok istediği Tarık için ’3.5 milyon euro+Umut Bulut’ta diretmesi başarılı golcünün Avusturya kampında kendisini tedirgin ettiği ve keyifsizliğinin antrenmanlara yansıdığı belirtildi. Takas talebinden rahatsız olan Umut’un sarı-kırmızılı yöneticilere takımdan ayrılmak istemediğini söylediği öğrenildi. Ruhi Kanal