Twitch kullanıcıları için üzücü haber

Twitch kullanıcıları için üzücü haber
Canlı yayın platformu Twitch, politikasını yenileme kararı aldı. Yeni politika ile yüz binlerce kullanıcı adı yasaklanacak.

Belli kullanıcı adları siliniyor

TeknolojiOku - Twitch, dünyanın en büyük sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Elektronik spor ve video oyunlarının en çok yayınlandığı platformlardan biri olan Twitch, içerisinde birçok kullanıcıyı barındırıyor.

Twitch, yayınladığı politikalarla sosyal medya platformunu daha iyi hale getirmek istiyor. Bunun için şirket politikalarını güncellemeye hazırlanıyor. Yeni politika ile yüzbinlerce hesap platformdan yasaklanacak.

Twitch, kullanıcı adlarında büyük değişiklikler yapacak!

Bir Amazon blogunda yayınlanan bir makaleye göre Twitch, politikalarını güncelleyecek. Güncelleme ile birlikte canlı yayın platformunda uyuşturucu ve cinsel içeriğe atıfta bulunan kullanıcı adlarının yasaklanması bekleniyor. Şirket, kullanıcı adlarının platformda çok önemli olduğunu söylüyor.

Twitch, kullanıcı adlarının insanların kendilerini ifade ettiği diğer yerlerden daha evrensel ve daha yüksek bir standartta tutulması gerektiğini söylüyor. Bu düşünce doğrultusunda şirket, yeni politikasını 1 Mart itibarıyla uygulamayı planlıyor.

Yürürlüğe girecek yeni politika ile cinsel içerikli ve uyuşturucu maddelere atıfta bulunan kullanıcı adlarının bildirilmesi durumunda platformdan yasaklanacak. Ayrıca nefret, hakaret ve şiddet içeren davranışları temsil eden isimler de platformdan uzaklaştırılacaktır. Bu sayede platformda daha iyi bir ortam yaratılması amaçlanmaktadır.

Platform, kullanıcılara politika yürürlüğe girene kadar süre tanıyacak. Bu süre zarfında yasaklanacak sınıftaki kullanıcı adları kolaylıkla değiştirilebilir. Bu değişiklikten sonra eski kullanıcı adı dikkate alınmayacak ve bu hesaplara herhangi bir işlem yapılmayacak.

Twitch, şu ana kadar uygulanan politika ile rapor edilen rahatsız edici kullanıcı adlarının birçoğunun kaldırıldığını belirtti. Bu adımın platformu daha yüksek bir standarda getirmek için atıldığı vurgulandı.