Twitter'in neden çöktüğü belli oldu. Güvenlik açığı mı var. Şirket açıkladı

Twitter'in neden çöktüğü belli oldu. Güvenlik açığı mı var. Şirket açıkladı
Gece saatlerinde popüler sosyal medya uygulaması olan Twitter, geniş çaplı bir erişim sorunuyla karşı karşıya kaldı. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre söz konusu sorunlar, şirketin sistemlerinde yanlışlıkla gerçekleştirdiği bir değişiklikten kaynaklandı.

Twitter'in neden çöktüğü belli oldu

Webtekno’da yer alan habere göre, sosyal medya platformlarından Twitter, perşembeyi cumaya bağlayan gece (16 Ekim) saat 00:30 sularında çöktü. Yaklaşık bir buçuk saat süren sorun boyunca milyonlarca kullanıcı siteye ulaşmakta güçlük çekti.

"GÜVENLİK İHLALİ YOK"

Twitter Destek, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Twitter pek çoğunuz için çöktü ve onu yeniden çalışır hale getirmek için çalışıyoruz. Dahili sistemlerimizde sorunlar yaşadık ve bir güvenlik ihlali ya da hack girişimine dair kanıt bulamadık.” dedi.

TWITTER SÖZCÜSÜ AÇIKLAMA YAPTI

Bir Twitter sözcüsü ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kullanıcıların tweet atmakta ve Twitter’ı kullanmakta sorun yaşadığının farkındayız. Sorunu olabildiğince hızlı çözmeye çalışıyoruz. Yeni bir gelişme olduğu takdirde destek ekibi bilgi sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

"YANLIŞLIKLA GERÇEKLEŞTİRDİK"

Twitter Comms, “Son erişim sorunu, dahili sistemlerimizde yanlışlıkla gerçekleştirdiğimiz bir değişiklikten kaynaklandı. Twitter, önümüzdeki birkaç saat içinde tüm kullanıcılar için sorunsuz çalışıyor olmalı.” ifadelerini kullandı. An itibarıyla ise Twitter'a erişimde büyük çaplı herhangi bir sorun bulunmuyor.