Uber'de yeni dönem. Havada karada hizmet verecek

Uber'de yeni dönem. Havada karada hizmet verecek
Uluslararası ulaşım ağı şirketi Uber, yeni bir "süper uygulama" sunduğunu açıkladı. Bu uygulama kapsamında Uber ile otobüs, tren ve uçak rezervasyonu yapmak artık mümkün.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre, Uluslararası ulaşım ağı şirketi Uber, önemli bir gelişmeyle kullanıcılarının karşısına çıktı. Şu zamana kadar araç çağırma, yemek teslimatı, kuryecilik ve paket servisi gibi hizmetler sunan şirket; bu hizmetlerini artıracağını duyurdu. Son açıklamada, tren, otobüs ve uçağı kapsayan bir rezervasyon hizmetinin yakın zamanda geleceğini resmen açıkladı. Şirket, ‘süper uygulama‘ adını verdiği bu planıyla sorunsuz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.

ARTIK OTOBÜS, TREN VE UÇAK REZERVASYONU YAPMAK MÜMKÜN

Birkaç yıl önce Uber CEO’su Dara Khosrowshahi‘nin ana hatlarını çizdiği plan, bu yıl içinde tekrar gündemde. Şirket, şehirlerarası otobüsler, uçuşlar ve trenler de dahil olmak üzere hizmetlerine uzun mesafeli seyahat rezervasyonu da ekliyor.

Şirket, en çok pazara sahip olduğu yerlerden biri olan İngiltere‘de seyahat organizasyonunun vazgeçilmezi olmak istiyor. Bu hizmetler, bu yazdan itibaren İngiltere’deki kullanıcılar için test edilecek. Şirketin İngiltere’deki yöneticisi Jamie Heywood, bu şekilde ‘kapıdan kapıya sorunsuz bir deneyim‘ sağlamayı amaçladığını söyledi.

Yeni ulaşım biçimlerinin eklenmesiyle şirket, seyahati uber’leştirmek yerine kullanıcının direkt rezervasyonunu alması için uygulamaya katacak. Covid-19 salgını öncesinde Uber seyahatlerini yüzde 15‘i havaalanlarına yapıldı. Bu durumda da şirket, uçuş rezervasyonunu ve biletlemeyi entegre ederek yüksek paylı yolculukları artırmayı planlıyor. Jamie Heywood konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Herkes seyahat düzenlemelerini basit ve kullanışlı bir şekilde yapma özgürlüğüne değer veriyor, bu yüzden herkes için tek durak noktası olmaktan heyecan duyuyoruz. Birkaç yıldır Uber uygulamasında yolculuklar, bisikletler, tekne hizmetleri ve scooter rezervasyonu yapabildiniz, bu nedenle tren ve otobüs eklemek doğal bir ilerlemedir.

Ayrıca Heywood, uçak rezervasyonlarını bu yıl içinde başlayacağını ve gelecek yıl otel rezervasyonlarını süreceğini söyledi. Geleneksel taksilere rakip olmaya başladıktan sonra Uber, uygulamasına pek çok hizmet ekledi. Bu hizmetlerde, restoran ve market teslimatından bisiklet ve scooterlara kadar daha fazla hizmet yer alıyor.

İlgili Haberler