UBS'nin ardından dünyaca ünlü banka JP Morgan Türk Lirası işlemlerini durdurdu

UBS'nin ardından dünyaca ünlü banka JP Morgan Türk Lirası işlemlerini durdurdu
UBS'in Türk lirası ile ilgili rapor yayımlamayı sonlandırmasının ardından Türk lirası ile ilgili bir karar da JP Morgan'dan geldi.

Dolardaki artış ve döviz kurundaki hareketliliğin ardından Türk Lirası gittikçe değer kaybediyor. İsveç merkezli UBS bankasının Türk Lirası’yla ilgili rapor yayımlamayı sonlandırmasının ardından bir karar da ABD’li bankacılık devi JP Morgan’dan geldi.

Uluslararası yatırım bankası JP Morgan, son dönemdeki oynaklık nedeniyle Türk lirası cinsi algo işlemleri için hizmetini sonlandırma kararı aldı.

Bloomberg HT''nin haberine göre; Bankadan müşterilerine gönderilen notta, TL bazlı yeni algoritmik işlemlerin kabul edilmeyeceği belirtilirken, varolan TL algo işlemlerinin de kısa süre içinde sonlandırılması yönünde çağrıda bulunuldu.

Cari pozisyonlar için kâr alımlarının normal işlem süreçleri dahilinde sürdürüleceği de belirtildi.

UBS''DE SONLANDIRMIŞTI

Zürih merkezli İsviçre bankası UBS, Türk Lirası''yla ilgili rapor yayımlamayacağını açıkladı. Banka, yatırımcıların Türk lirası tavsiye raporlarını dikkate almamalarını istediklerini belirtti.

“Mevcut tahminlerimiz politika yapıcıların para birimindeki değer kaybına tepki vereceği varsayımına dayalı. Buna karşın mevcut politikaya bağlılığı devam ettirebilir. Bu da daha fazla değer kaybına neden olabilir” diyen Kolb, dolar/TL''nin 2022 ilk çeyreğinde 10.2''ye 2022 yıl sonunda ise 10.8''e ulaşmasını beklediklerini ifade etmişti.

İlgili Haberler