Ücretsiz ulaşım 30 Ağustos'a yok, cirite var!

Ücretsiz ulaşım 30 Ağustos'a yok, cirite var!
Toplu ulaşımın 30 Ağustos'ta ücretsiz olması teklifini, "Halkın genelini ilgilendirmiyor" diyerek reddeden AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, Ata Sporları Şenliği için ücretsiz otobüs seferi koyduğu ortaya çıktı.

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Alinur Aktaş, belediye meclisinde CHP'li üyelerin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda toplu ulaşımın ücretsiz olması için yaptığı teklifi, “Halkın genelini ilgilendiren bir bayram değil” diyerek reddetmesiyle Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Aktaş bu sözleri nedeniyle kamuoyunda büyük tepki görmüştü.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, tartışmaların ardından 30 Ağustos'ta toplu ulaşımın ücretsiz olması teklifi kabul edildi. Öneriyi tartışmalı şekilde kabul eden AKP'li belediyenin, 20-21 Temmuz tarihlerinde Kocayayla'da yapılan Ata Sporları Şenliği için ücretsiz otobüs seferleri düzenlediği ortaya çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan şenlikte, atlı akrobasi, okçuluk, cirit, aba-kuşak-şalvar güreşleri ve yağlı güreş müsabakaları yapıldı.

BELEDİYE DUYURU YAPTI

Bursa Büyükşehir Belediye otobüsleri, ‘'Şenlik kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz servisler kaldırılacaktır” duyurusu da yaptı.