Ücretsiz ve indirimli kartlar tek tek toplanacak Milyonlara büyük şok

Ücretsiz ve indirimli kartlar tek tek toplanacak Milyonlara büyük şok
Ücretsiz ve indirimli kartlar tek tek toplanacak Milyonlara büyük şok

Flaş bir kararla, 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir uyarı yapıldı. Bu uyarıya göre, yaşlı vatandaşlar için verilen ücretsiz ve indirimli ulaşım kartlarının yanlış kullanımı nedeniyle cezaların artması üzerine, kartların tek tek geri toplanacağı ve uymayanlara para cezası kesileceği belirtildi. Bu durumun son örneği, Bursa'da yaşayan 67 yaşındaki Nejdet Bekiroğlu'nun başına geldi. Bekiroğlu'nun, akrabasına ait olan ücretsiz ulaşım kartını kullanması sonucunda aldığı para cezası ve kartının engellenmesi, yaşlı vatandaşların bu kartları başkalarına kullandırmaması gerektiğini bir kez daha gösterdi.

TÜM KARTLAR TEK TEK TOPLATILACAK

ekran-goruntusu-2024-02-29-091036.png

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşım şirketi Burulaş yetkilileri, bu tür durumlarda ciddi cezaların uygulandığını ve usulsüz kullanımların tespit edilmesi durumunda kartlara el konulduğunu belirtti. Yetkililer, kartların başkaları tarafından kullanılmasının önüne geçmek için cezaların caydırıcı olması gerektiğini vurguladılar. Nejdet Bekiroğlu'nun yaşadığı mağduriyet, diğer vatandaşları bu konuda daha dikkatli olmaya çağırdı. Bu düzenleme haksız kullanımın önüne geçilmesini amaçlıyor.

YETKİLİLER HERKESİ UYARDI

Bekiroğlu'nun yaşadığı durum, birçok kişi için örnek teşkil ediyor ve ücretsiz veya indirimli ulaşım kartlarını 3. kişilere kullandırmamanın önemini bir kez daha hatırlatıyor. Burulaş yetkilileri, bu konuda yapılan uyarıları tekrarlayarak, yaşlı vatandaşları ve indirimli kart sahiplerini dikkatli olmaya çağırdılar. Ayrıca, kart cezası yiyen Bekiroğlu da yaşadığı deneyimi paylaşarak, benzer durumların yaşanmaması için vatandaşları uyardı.

Başına gelen olayı anlatan Bekiroğlu, kartı basarken şehir içi otobüs şoförüne “Akrabam şehir dışından geldi, kendi kartımı basa bilir miyim” diye sorduğunu ve ulaşım kartını bastını belirtti. Olaydan 2 gün sonra ise ulaşım kartının çalışmadığını fark edip seyahat kart ofisine gitti. Görevliler ise, “Kartınız usulsüz kullanım sebebi ile engellenmiştir ve açtırmak için 650 lira ceza ödemeniz gerekiyor” dedi.

ekran-goruntusu-2024-02-29-091031.png

100 KATINA KADAR CEZA KESİLİYOR

Görevliler, Bekiroğlu’na cezalı olan kartları gösterip “Gün içerisinde yüzlerce kişi usulsüz kart sebebi ile ceza alıyor ve kartlarına el konuluyor” dedi. Burulaş yetkilileri 65 yaş üstü, engelli ya da özel sebeplerle ücretsiz ulaşım hakkı olan vatandaşların kartlarını, 3’üncü kişilere kullandırmaması gerektiğini belirtti. Şahıslara verilen indirimli, abonman ve ücretsiz kartların 3’üncü şahıs tarafından kullanıldığı tespit edildiği anda sürücü tarafından karta el konulacak. Yetkililer, “Kart cezası alan vatandaşlar basılan tutarın 50 katı ceza öderler, 2’nci kez aynı durum yaşanırsa bu sefer otobüse ve trene basılan tutarın 100 katında bir ceza öderler” dedi.

“BENİM GİBİ BİNLERCE İNSAN VAR”

Kart cezası yiyen Nejdet Bekiroğlu ise, “Geçen gün Zonguldak’tan gelen akrabam otobüse bindi, otobüse binerken şoföre ’Misafirim var, kartımı geçebilir miyim’ dedim Şoför bana hiçbir şey söylemedi ve bende kartı bastım. 2 gün sonra bana 650 lira ceza geldi. Burulaş’a gittim ve bana ’Senin gibi binlerce insan var’ dendi. Ben bu vatandaşların kartlarını bizzat kendim gördüm. Benim gibi çoğu kişi aynı mağduriyeti yaşamış. Kimse ücretsiz ya da indirimli kartını 3’üncü kişilere kullandırmasın” açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.