UEFA'dan Avrupa Süper Ligi'ne katılanlara yaptırım! Turnuvadan ayrılmayan diğer üç kulüp yandı

UEFA'dan Avrupa Süper Ligi'ne katılanlara yaptırım! Turnuvadan ayrılmayan diğer üç kulüp yandı
UEFA, Avrupa Süper Ligi projesinden ayrılma kararı alan 9 kulübe maddi yaptırımlarda bulunulduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada, organizasyonda ısrar eden Real Madrid, Barcelona ve Juventus hakkında ise disiplin sürecinin başlatılacağını ekledi. İddiaya göre UEFA Başkanı Ceferin, İstanbul'da oynanacak finalin ardından bu üç kulübün ikişer yıl Avrupa'dan men edilmesi için teklif sunacak.

AA''da yer alan habere göre, Avrupa''nın 12 dev takımının kurduğu ancak gelen tepkilerin ardından dağılma sürecine giren Avrupa Süper Ligi''ne onay veren kulüplerin cezaları açıklandı. UEFA, maddi yaptırım uyguladı.

MUTABAKAT İMZALANDI

UEFA''dan yapılan açıklamada, Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, Milan, Inter ve Atletico Madrid ile UEFA''nın kulüp turnuvalarına bağlılıklarını teyit eden mutabakat imzalandığı belirtildi.

GELİRLERİN YÜZDE 5''İNE EL KONULACAK

Buna göre, Avrupa Süper Ligi girişiminin hata olduğunu kabul edip özür dileyen bu kulüplerin, UEFA turnuvalarından bir sezonda elde edecekleri gelirin yüzde 5''ine el konulacak.

100 MİLYON EURO CEZA

UEFA''ya ve organizasyonlara bağlı kalma sözü veren kulüpler, benzer bir turnuvaya katılmaları halinde 100 milyon avro, taahhütlere aykırı davranmaları durumunda ise 50 milyon avro ceza ödeyecek.

15 MİLYON EURO DA BAĞIŞ

Avrupa Süper Ligi oluşumuyla tüm resmi bağlarını koparmak için gerekli adımları atacak olan 9 kulüp, Avrupa genelindeki gençlik projelerinde harcanmak üzere toplam 15 milyon avro bağışta bulunacak. Kulüplerin el konulan gelirleri de aynı amaçla kullanılacak.

MEN CEZASI SUNULACAK

Girişimden ayrıldığını duyurmayan Real Madrid, Barcelona ve Juventus kulüpleri ise derhal UEFA''nın disiplin kurullarına havale edilecek.

İspanyol Cope''un haberine göre UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, üç kulübün cezalandırılması için İstanbul''daki finali bekliyor. Ceferin, İstanbul''da oynanacak finalin ardından bu üç kulübün ikişer yıl Avrupa''dan men edilmesi için teklif sunacak. Bu teklif kabul edilirse Real Madrid, Barcelona ve Juventus bir süre Avrupa kupalarında yer alamayacak.

"BU KULÜPLERLE DAHA SONRA İLGİLENECEK"

Açıklamada görüşlerine yer verilen UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "Bu para cezalarının hiçbiri UEFA tarafından tutulmayacak. Avrupa''daki gençlik futboluna yatırım yapılacak. Dokuz kulüp hatasını fark ederek Avrupa futboluna bağlılıklarını göstermek için harekete geçti. Ancak aynı şey, sözde Süper Lig''de kalan kulüpler için söylenemez. UEFA bu kulüplerle daha sonra ilgilenecek." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler