Bakan Nebati iş insanlarından 100 milyon dolar bozdurmasını istedi! Merkez Bankası 2 milyar dolar satıyor da noluyor

Bakan Nebati iş insanlarından 100 milyon dolar bozdurmasını istedi! Merkez Bankası 2 milyar dolar satıyor da noluyor
Ekonomist Uğur Gürses, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin iş insanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin bomba bir iddiada bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçen cumartesi günü, İstanbul Dolmabahçe''de iş dünyasının önemli temsilcileriyle bir araya geldi, yeni ekonomi modeli ve döviz piyasalarındaki gelişmelere dair değerlendirmeler yapıldı. Toplantıya ilişkin dikkat çeken bir kulis yazısı kaleme alındı.

Ekonomist Uğur Gürses, toplantıya ilişkin kulisini, T24''teki köşesinden şöyle aktardı:

"Bakan Nebati, iş kesimiyle yaptığı toplantıya katılan CEO''lar ve temsilcilere, ki aralarında büyük holdingler de bulunuyordu, şirket hesaplarında bulunan dövizlerden satış yapılmasını ima ediyordu: "Şöyle her biriniz elinizi cebinize atsanız 100''er milyon dolar çıkarırsınız, satıp bu işi halledebilirsiniz"

Ama bu çaresizce dilek, diğer çizilen tablo ile beraber belli ki iş kesiminin moralini daha da bozmuş. Nitekim ilk iş günü pazartesi, sabahtan döviz kurunun kuvvetli bir taleple yükseldiğine tanık olduk.

Kuvvetli talep olduğunu ise Merkez Bankası''nın o gün dövize müdahalede sattığı miktardan anlıyoruz; bankanın günlük analitik bilanço verileri o gün Merkez Bankası''nın 2 milyar dolar sattığını gösteriyor."

İlgili Haberler