Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’dan itiraf gibi açıklama!

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’dan itiraf gibi açıklama!
Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, 25 yıldır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetiminde olan İstanbul için, “Vizyoner bakışla gidişatın vaktinde farkına varılıp, gerekli altyapı adımları atılsaydı, köklü ulaşım politikaları hayata geçirilseydi, bugün sorunu bu denli yakıcı yaşamıyor olacaktık” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin düzenlediği, Birinci Şehir ve Hukuk Konuşmaları Sempozyumunda konuştu.

Bakan Turhan, 1994 yılından beri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve arkadaşlarının yönetiminde olan İstanbul için, “Vizyoner bakışla gidişatın vaktinde farkına varılıp, gerekli altyapı adımları atılsaydı, köklü ulaşım politikaları hayata geçirilseydi, bugün sorunu bu denli yakıcı yaşamıyor olacaktık” ifadesini kullandı

Sempozyumda ‘Ulaşım politikaları açısından İstanbul’ başlıklı bir konuşma yapan Turhan, Kanal İstanbul projesine değindi. 

“GEREKLİ ALTYAPI ADIMLARI ATILSAYDI…”

İstanbul'un 15 milyonu aşan nüfusuyla dünyanın sayılı metropolleri arasında olduğunu belirten Turhan, “İstanbul ulaşımındaki temel mesele, ülke nüfusumuzun 3 buçuk, 4 katlık artış gösterdiği son 70 yılda, İstanbul nüfusunun 12,3 katlık artış göstermiştir. Bu duruma şehirde eskiden beri olan yetersiz altyapı ve çarpık kentleşme de eklendiğinde sorunun boyutları daha da yükseliyor. Aslında vizyoner bakışla gidişatın vaktinde farkına varılıp, gerekli altyapı adımları atılsaydı, köklü ulaşım politikaları hayata geçirilseydi, bugün sorunu bu denli yakıcı yaşamıyor olacaktık” diye konuştu.