"Ülke uçuruma sürükleniyor!"

"Ülke uçuruma  sürükleniyor!"
İYİ Parti Konya milletvekili Fahrettin Yokuş, "Yasama, yürütme ve yargının tek kişinin elinde toplandığı bir rejim ile yönetiliyoruz. Bu rejim Türkiye'yi uçuruma sürüklüyor." dedi.

Bünyamin ÖZTÜRK / YENİÇAĞ

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkiye'nin başkanlık sistemi ile yönetilmeye devam ettiği sürece ekonomik ve sosyal alanda düzelme olmayacağını belirtti. Yokuş, sözlerini şöyle sürdürdü; "1 yıldır Türkiye yeni bir sistem ile yönetiliyor. Yasama, yürütme ve yargının tek kişinin elinde toplandığı bir rejim ile yönetiliyoruz. Bu rejim Türkiye'yi uçuruma sürüklüyor. Yeni rejim ile 'Türkiye uçacak' dediler, ancak son bir yıldır ekonomik ve sosyal alanda iyileşme olmadığı gibi eskiyi mumla arar hale geldik. İstihdam yaratamayan bir iktidar var. İşsizlik rakamlarını düşük göstermek için İş Kur üzerinden çözüm olmayan oyunlar oynuyor. Hükümet ne sanayicinin, ne esnafın, ne de çiftçinin sorunlarını tam manasıyla kavrayabilmiş değil. Pansuman tedbirlerle zaman kazanmaya ve durumu idare etmeye çalışıyorlar."

"BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN VAZGEÇİLMESİ GEREKİYOR"

Türkiye'nin çıkmaz sokakta olduğunu ifade eden Yokuş, işsizlik rakamlarını hatırlattı. Yokuş şunları kaydetti: "Sarayında, devlet kurumlarında tasarrufa gitmeyen ve kendi yandaşlarını ikişer üçer maaşa bağlayanlar Türkiye'yi çıkmaz sokağa getirmişlerdir. Kısa veya uzun vadede işsizlik rakamlarının düşmesi maalesef mümkün görünmüyor. Genç işsizliğin bu kadar yüksek olması meselenin vahametini ortaya koyuyor. Üretimin ve ihracatın teşvik edilmesi gerekiyor. Kayıt dışı Suriyeli çalıştırılmasının önüne geçilmesi gerekir. 1 milyonun üzerinde kayıt dışı göçmen çalışan olmasa bu kadar rakam gencimiz şimdi çalışıyor olacak."

Başkanlık sisteminden vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan Yokuş, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye bütün birikimlerini tüketmiş, satacak doğru düzgün bir şeyi kalmamış, dağı taşı satışa çıkararak bir başka yola doğru giriyor. Türkiye'nin acilen başkanlık sistemi adı verilen ucube sistemden kurtulması lazım. Eğer kurtulamaz, hukukun üstünlüğü ve kuvvet ayrılığı sağlanamazsa ülkeye ne yatırımcı gelir ne ekonomi düzelir. Bu sistemle Türkiye'nin çıkmaz sokakta olduğunu söyleyebiliriz. Meclis'e ziyaretimize gelen her 10 vatandaşımızdan en az 8'i iş talebi ile geliyor. "