Ümit Özat: "Ölmem isteniyor"

Ümit Özat: "Ölmem isteniyor"
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, "Ölmem isteniyor" diyerek taraftara sitem etti.

Basın mensupları ile kahvaltıda buluşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat; ''Geçen sene bir hafta erken gelmiştim 46 puanla bitirmiştik. Bu takım bu ligi bu sezon 43 puanla bitirecek. İnsan çocuğuna kızamaz. Takım 1-0 öne geçiyor farklı bir iftira atılıyor, takım 1-0 öne geçiyor ölmem isteniyor" diyerek açıklamalarda bulundu.

'TAKIM TARAFTARIN ÇOCUĞU GİBİDİR'

İkinci defa göreve geldiğini belirten ve her biri farklı potansiyeli, psikolojik sıkıntıları olan bir oyuncu grubu ile karşılaştığını söyleyen Özat, "Taraftar olduğunu iddia eden bazı insanlar, bu mutlulukları paylaşmak, gollerde kucaklaşmak yerine, her golden sonra bir iftira, hakaret, farklı bir protestoda bulunuyorlar. Taraftar tribüne neden gelir? Hafta sonu eğlence için gelir bir festival gibi görür. Kimi zaman hüzün kimi zaman mutluluk yaşayabilir. Takım taraftarın çocuğu gibidir. İnsan çocuğuna kızamaz. Takım 1-0 öne geçiyor farklı bir iftira, takım 1-0 öne geçiyor, ölmem isteniyor. Sporculuktan gelme insanlarız bazen tepkimizi sert ve anında verebiliyoruz. Başka yollara da başvurabilirim ama taraftarımı mahkemelerde görmek istemem. İnsanlar kendisine yapılmasını istemediklerini başkalarına yapmamalı. Belgesi, bilgisi olmayan iddialar. Gençlerbirliği belki de tarihinin en zor günlerinden geçiyor. Bütünüyle herkesin bu takıma destek vermesi lazım" diye konuştu.

Özat, "Ölmem isteniyor. Tribünden böyle bir tezahürat var" diyerek bu konuya bir kez daha dikkat çekti. "Yaşanmış bir olay hatırlatılarak, ölmem isteniyor. Bunun taraftarlıkla alakası var mı? Tepkilerimi kınayanlar, yerimde olsalar 10 katı tepki verirler. Ben emek veriyorum. Bu yüzden benim vicdanım çok rahat" dedi.