Ümit Özdağ: HDP referandumda 'evet' diyecek

Ümit Özdağ: HDP referandumda 'evet' diyecek
MHP Genel Başkan Adayı Özdağ, katıldığı bir televizyon programında gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. AKP ile HDP arasında bir pazarlık olduğunu söyleyen Özdağ, "HDP referandumda 'evet' diyecek" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Halk TV'de yayınlanan Şaban Sevinç'in sunup yönettiği 'Basın Koridoru' programında çarpıcı bir iddiada bulundu. 

Yeni Anayasa teklifini değerlendiren Özdağ, "Ben Meclis’te ‘hayır’ oyu kullandım. HDP’den de kimsenin ‘hayır’ oyu kullandığımı görmedim. AKP şu anda HDP ile pazarlık yapıyor. HDP referandumda ‘evet’ oyu verecek" dedi.

MHP TABANI BAŞKANLIK İSTEMİYOR

MHP tabanının Başkanlık sistemini istemediğini söyleyen Ümit Özdağ, "Devlet Bahçeli Türk milletinin önüne her seferinde çıktı, 'Başkanlık sistemi Türkiye'ye kurulan tuzaktır ve biz buna karşı çıkıyoruz' dedi. MHP'nin tabanı da, tavanı da böyle söylüyor. Küçük bir kısım dışında milliyetçi camianın tamamı Başkanlık sistemine karşı. Ondan dolayı bir mücadele verdik, ben bu görüşümü açıkladım. Bu görüşümü açıklayınca "parti kararını almadan Anayasa değişikliği konusunda kararını açıklamıştır" gerekçesiyle partiden ihraç edildim. Parti zaten karar alamaz ki bu konuyla ilgili. Mahkeme de bunu kabul etti, ihraç edildim" dedi.

18 ŞUBAT'TA YOLA ÇIKIYORUZ

Milliyetçi camianın önde gelen isimlerinin referandumla ilgili yol haritası çizmek için toplantılar yaptığını aktaran Özdağ, "Ülkücü hareket, Türk milliyetçisi taban bugün büyük bir çoğunlukla, yüzde 95 ile sandığa 'hayır' için gidecek. Ve bu sandığa 'hayır' için giderken biz de bir süredir büyük gruplar halinde toplantı yapıyoruz. Bu toplantılar nihayet dün en son bir toplantı ile sonuçlandı. Bu sadece 4 aday meselesi değil, bu sadece parti içi muhalefet hareketi de değil, bütün vatanperverleri, yurtseverleri kapsayacak bir hareket olarak yola çıkıldı. 1965'ten bu yana CKMP-MHP geleneğinin bütün öncü siyaset adamları, bütün öncü kültür adamlarının birlikte olduğu bir hareket. 18 Şubat'ta büyük bire toplantı ile yola çıkacağız. Çok boyutlu olarak sahada, sanal ortamda, basında bütün çalışmalarımızı 'Türk milliyetçileri hayır diyor' toplantısında Türk toplumuyla da Türk halkıyla da paylaşacağız" şeklinde konuştu.

BU ANAYASA SADDAM'I NEREYE GÖTÜRDÜYSE TÜRKİYE'Yİ ORAYA GÖTÜRÜR

Ümit Özdağ, yeni Anayasa teklifinin Türkiye'yi bataklığa götüreceğini savunarak "Devlet yasal ve illegal bütün araçlarla üzerimize gelecek; gelmeye başladılar zaten. Her türlü baskıya direnerek, bedeli ne olursa olsun ödemeye hazır olarak bu mücadeleyi vereceğiz. Bu bir Saddamvari, Esadvari bir rejimdir. Ama Türk tipi olmadığı ortadadır. Bu ucube anayasa değişikliği teklşfine gelince Türk dediklerini anlamak mümkün değil. Bu Türk tipi Anayasa falan değil. Bu olsa olsa Saddam tipi Anayasa ve Türkiye'yi de ancak öyle bir yere götürür. Saddam'ı nereye götürdüyse Türkiye'yi de oraya götürür" ifadelerini kullandı.

BİZİ MAMAK YILDIRAMADI, SİZ HİÇ YILDIRAMAZSINIZ!

Bedeli ne olursa olsun çıktıkları yoldan dönmeyeceklerini söyleyen MHP Genel Başkan Adayı Özdağ, "Bizi mamak yıldıramadı, siz hiç yıldıramazsanız. Arkadaşlarımızı mı tutuklayacaksınız, buyurun tutuklayın. Ama sizden korkmuyoruz. Sizden hiçbir zaman korkmadık. Hiçbir zaman da korkmayacağız. Fakat hukukun üstünlüğünü savunmak için biz her türlü baskıya sonuna kadar direnmeye ve TBMM’yi, İstiklal Harbini veren heyetin bize vermiş olduğu mirası sonuna kadar savunacağız" dedi.

İlgili Haberler