Ümit Özdağ: "İYİ Parti'ye dönmeleri güç katacaktır"

Ümit Özdağ: "İYİ Parti'ye dönmeleri güç katacaktır"
Hasan Seymen'in istifası ve son dönem partide yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, "İYİ Parti’nin fikri temellerinin oturması sürecini yaşıyoruz. Ben burada bittiğini düşünmüyorum" dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İYİ Parti'de Hasan Seymen'in istifası ile sonuçlanan sürece ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özdağ, yaşananların sadece bir 'Hasan Seymen' meselesi olmadığının altını çizerek "İYİ Parti’nin fikri temellerinin oturması sürecini yaşıyoruz. Ben burada bittiğini düşünmüyorum fikri temellerin oturma sürecinin" ifadelerini kullandı.

Partinin kuruluşuna destek veren Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Mustafa Erdem gibi isimleri de hatırlatan Özdağ, "Değişik nedenler ile kenara çekilen arkadaşlarımızın İYİ Partiye dönmesi güç katacaktır" şeklinde konuştu.

“FİKRİ TEMELLERİNİN OTURMASI SÜRECİNİ YAŞIYORUZ”

OdaTV'de yer alan habere göre Ümit Özdağ'ın açıklamaları özetle şu şekilde:

"İYİ Parti’de kriz yaşanmasını arzu etmez hiçbir İYİ Partili. Ancak ben meseleye olumlu yanında bakmak. İYİ Parti, MHP’de başlayan ve Türk milliyetçileri arasında gerçekleşen bir mücadele sonrasında sayın Genel Başkanımız Meral Akşener başta olmak üzere Türk milliyetçilerinin öncülüğünde bütün vatanseverlerin öncülüğünde kurulmuş bir partidir. Partinin kuruluş aşamasında bir çok  siyasal ve toplumsal kesimden devleti ve toplumu yoran AKP iktidarını değiştirmek umudu ile İYİ Parti’ye katılımlar gerçekleşmiştir. Bu katılanlardan bazıları partinin yönetim görevleri arasında kendilerine yer de bulabilmişlerdir. Ve sonra kendi fikirlerini İYİ Parti’nin fikri gibi yansıtmaya başlamışlardır. Bazıları ise Seymen olayında olduğu gibi İYİ Parti kurulmadan çok önce İYİ Parti’nin politik duruş ve anlayışı ile asla bağdaşmayacak açıklamalar yapmışlardır. Şimdi her ikisinin de sıkıntısını yaşıyoruz. Ancak İYİ Parti teşkilat ve seçmeni Türk siyasetinin politik bilinci ve eğitim seviyesi en yüksek seçmeni. MHP’den gelen seçmenimiz anılarını orada bırakmış ama davasını getirmiş. Türk milliyetçiliğinden tavizi yok. CHP’den  gelen seçmenimiz CHP’nin milli meselelerde yeterince sağlam durmadığını düşündüğü için gelmiş.  Adalet-DYP-ANAP geleneğinden gelen seçmenimiz büyük bir bölümü AKP’de olan bu kitlenin en bilinçli, erimeye dirençli, geleneğine sahip çıkan seçmeni. Böyle bir seçmen kitlesi ile yola çıkmak aslında büyük bir şans. Öte yandan bu seçmen kitlesi sorgulayan, karşı çıkan ve eleştiren bir seçmen. Hazreti Ömer’e “Seni kılıcımızla düzeltiriz ya Ömer” diyen sahabe gibi. Şimdi İYİ Parti seçmeni gerekirse kılıcı ile düzeltiyor. Seçmen bir ay boyunca tepkisini seviyeli bir şekilde ortaya koydu. İdeolojik eleştiriyi ısrarla sürdürdü. Unutmayız,  vazgeçmeyiz mesajını verdi. Ancak bunu sadece seçmen yapmadı. Genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, GİK üyeleri herkes tepki koydu. İYİ Parti’nin fikri temellerinin oturması sürecini yaşıyoruz. Ben burada bittiğini düşünmüyorum fikri temellerin oturma sürecinin…"

“DÖNMESİ GÜÇ KATACAKTIR"

"Mesele bir Hasan Seymen meselesi değil. AKP ile ilk günden buyana Annan Planı ile KKTC tasfiye edilmesin, bayrak inmesin diye mücadele eden, Ergenekon komplosunda AKP- Fetö işbirliğinin karşısında duran, TSK'ya Balyoz vurulduğunda AKP-FETÖ ittifakı ile mücadele eden, 2010 referandumunda yetmez ama evetcılere karşı hukuk devletini savunan, Terörle müzakere sürecinde terörle mücadele'yi savunan, 15 Temmuz'da FETÖ'cülere karşı dikilen, 16 Nisan kirli referandumunda hukuk devleti için mücadele eden Türk milliyetçileri gözardı  edilirse  ve bütün bu olaylar yaşanırken, susan, sinen, kenara çekilenler ön plana çıkar ise milli vicdan kanar. Mesela,  hayatının ez az 25 senesini Ermeni sözde soykırımı iddialarının yalan olduğunu ortaya koymak  için veren Yusuf Halaçoğlu hoca İYİ Parti saflarında olsaydı daha güçlü olurduk. 12 Eylül 1980'ın heyecanını yaşayan, 25 kitap, yüzlerce makale yazıp, binlerce saat tv’lerde Türk milliyetçiliğini anlatan Özcan Yeniçeri İYİ Parti'nİn GİK'inde yer almayı  hak etmiyor muydu? Mustafa Erdem hocanın Ankara'da ciddi bir oyu yok muydu? Özetle,  partinin kuruluşunu omuzlayan, Anadolu’yu adım adım dolaşanların, herkes kaçarken parti için çabalayan, teşkilatları tutuklanma tehdidi altında kuran, parti için para bulan,  saldırıya uğrayıp dayak yiyen bir çok arkadaşımız kenara çekilmiş izliyorlar.  Değişik nedenler ile kenara çekilen arkadaşlarımızın İYİ Partiye dönmesi güç katacaktır."

İlgili Haberler