Ümit Özdağ'dan Erdoğan'a "Netanyahu" tepkisi

Ümit Özdağ'dan Erdoğan'a "Netanyahu" tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bünyamin Netanyahu’nun arasındaki tartışmanın “yapay” olduğu ileri süren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, “Sözde kavga ederken THY ve İsrail Bankası ortak kredi kartı çıkarıyorlar ise bu iki yüzlülüktür” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu arasındaki atışmanın gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Ümit Özdağ, “İki yüzlülük neye denir? Erdoğan ve Netanyahu sözde kavga ederken THY ve İsrail Bankası ortak kredi kartı çıkarıyorlar ise bu iki yüzlülüktür” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında, "Kuzey Kıbrıs'ın işgalcisi, ordusu Türkiye'nin içindeki ve dışındaki Kürt köylerinde kadınları ve çocukları katleden Erdoğan İsrail'e vaaz vermesin" açıklamasında bulunmuştu.

Hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ahlakı güzel insan her yer yaşta güzeldir. Sözlerin tatlı, tavırların zarif olsun. Yere yıktığın düşmanını tekmeleme, sen İsrail’deki Yahudi değilsin. Zira onlar yere devirdikleri bırak erkeği, kadını, çocuğu bile tekmelerler. Biz Müslümana ne yakışır? Alicenaplık yakışır. Biz mağdur, mazlum durumunda olana tekmeyi atmayız. Karşımızda ‘Yiğitsen dik olarak gel, haddini bildirelim’ deriz.” demişti.

UÇAK HADİSESİ…

Öte yandan İsrail merkezli Bank Hapolaim’in sahibi olduğu kredi kartı şirketi Isracard ile Türk Hava Yolları, yeni bir anlaşma yapmıştı. Anlaşma ile Isacard, Türk Hava Yolları ile sık uçuş gerçekleştiren müşteriler için özel bir kart çıkartacak.

İlgili Haberler