Ünal Çeviköz: "Suriye ile savaş isteyenler var!"

Ünal Çeviköz: "Suriye ile savaş isteyenler var!"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Suriye'deki son duruma ilişkin yaptığı açıklamada "İnsanlarımız Suriye ile savaşmayı istemiyor. Bunun özellikle altını çizmek isterim. Ama savaş isteyenler ya da savaş isteyen var" dedi.

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, "Ama Türkiye'nin karşı karşıya olduğu önemli bir sığınmacı sorunu vardır. Sığınmacı sorununun çözülebilmesi için Türkiye'nin öncelikle Moskova ile gerek onların aracılığıyla gerek doğrudan bir şekilde Şam yönetimiyle de en kısa zamanda tekrar görüşmeye başlaması ve sığınmacı sorununu çözmek için birlikte nasıl adım atılacağının gözden geçirilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

"SURİYE İLE SAVAŞ İSTEYENLER VAR!"

Çeviköz, "İnsanlarımız Suriye ile savaşmayı istemiyor. CHP olarak biz savaş istemiyoruz. CHP olarak, Suriye ile hala bir barışın ve barış içerisinde Suriye sorununun çözümünün mümkün olduğunu düşünüyoruz. Bunun özellikle altını çizmek isterim. Ama savaş isteyenler ya da savaş isteyen var. Türkiye'nin Suriye ile savaşmasını gerektirecek hiçbir meşru veya haklı bir gerekçe yoktur. Biz CHP olarak Atatürk'ten almış olduğumuz ve sürekli olarak da dile getirdiğimiz prensipleri hep savunageldik, bugün de onu vurgulamak isterim" dedi.