Pazar kâbusu

Pazar kâbusu
İstanbul Yenikapı’daki mitingde görevli polisleri taşıyan İETT otobüsü üst geçide çarptı. Meydana gelen patlamada 20 polis ve 6 zabıta memuru yaralandı

Yenikapı’da yapılan “Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses” mitinginde görevli polis ve zabıta ekiplerini taşıyan İETT otobüsü dün saat 09.00 sıralarında Namık Kemal Caddesi üzerindeki Halkalı-Sirkeci tren hattı için kullanılan üst geçide çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüsün LPG yakıt deposu bomba gibi patladı. Otobüsteki bir polis memuru yandı. Patlama sonrası otobüsün alev almaması olası bir facianın önüne geçti. Parçalanan tanklardan kopan parçalar, zabıta ekiplerinin üzerine geldi. Olayda yaralanan 20 polis ve 6 zabıta memuru Yaralılar başta İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere, Çapa ve Cerrahpaşa’daki Tıp Fakültesi Hastanelerine kaldırıldı.


Bir polisin durumu ağır

Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralı emniyet mensuplarının; komiser Kamuran Barutcu, polis memurları Salih Aslanergün, Ümit Coşkun, Mustafa Aksoy, Ahmet Aysel, Sefa Canbaz, Yunus Beyhan, Muhammed Mirsad Arıcı, Muhammet Raşit Ünlü, İlyas Özışık, Faruk Koşun ve Şeyhmuz Yürek olduğu belirtildi. Aynı hastanedeki yaralı zabıta memurlarının da Bahadır Yılmaz, Mesut Tahmaz ve Ferhat Durna olduğu kaydedildi. Polis memuru Salih Aslanergün ve zabıta memuru Ferhat Durna’nın durumlarının ağır olduğu belirtildi. Hastanedeki yaralıları ziyaret eden İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, çıkışta yaptığı açıklamada “Otobüsün doğal gaz sistemiyle ilgili bir şey. Arkadaşlar ilgileniyor. Bir arkadaşımızda biraz sıkıntı var. Diğerleri hafif yaralı” dedi. Bu arada, aynı yerde yaklaşık 3 ay öncede yine bir İETT otobüsü üst geçide sıkışmış, yakıt deposu patlayan otobüs alev almış ve sürücüsü ağır yaralanmıştı.