Ünlü bilim insanı Daniel Rothman dünyanın sonunu getirecek felaketi açıkladı! Hiç umulmayan yerden gelecek

Ünlü bilim insanı Daniel Rothman dünyanın sonunu getirecek felaketi açıkladı! Hiç umulmayan yerden gelecek
Dünyaca ünlü bilim insanı Daniel Rothman, atmosferdeki karbonun 100-200 yıl içinde denizlerimizi bir devrilme noktasının ötesine taşıyabileceğini ve küresel ekosistemler için henüz tam olarak anlamadığımız basamaklı bir felaketi tetikleyebileceğini açıkladı.

Okyanuslar ve denizlerle ilgili yaptığı çalışmalarla tanınan bilim insanı Daniel Rothman, dünyanın sonu için korkunç bir teori ortaya attı. Buna göre Rothman, insanlığın dünyanın sonunu yanlış yerde aradığını belirtti.

"KİTLESEL YOK OLUŞA NEDEN OLABİLİR"

Küresel ısınma ile ilgili farklı görüşler belirtilirken, karbonun atmosfere salınımı büyüt tehlike arz ediyor. Rothman, bu durumu dikkate alarak, 100 veya 200 yıl içerisinde okyanuslardaki karbon miktarının kitlesel yok oluşa neden olabileceğini öne sürdü.

"ASIL FELAKET OKYANUSLARDAN GELECEK"

Rothman, insanlığın felaketi uzaydan beklediğini ancak asıl felaketin okyanuslardan gelebileceğini belirtti. Rothman, okyanuslardaki karbon seviyesinin hızla arttığını ve bu seviyenin 2100 yılında 500 gigatona( 1 milyar (109) ton) ulaşacağını ifade etti. Bu durumun da kitlesel yok oluşu meydana getirebileceğini anlatan Rothman, kitlesel yok oluş için tam olarak hangi rakamın gerektiğini bilmediğini vurguladı.

"5 KİTLESEL YOK OLUŞUN 4''Ü KARBONLA İLGİLİ"

Karbon salınımının artmasının daha önce 4 kitlesel yok oluş meydana getirdiğini belirten Rothman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda okyanuslardaki karbon miktarı 300 gigaton. 100 veya 200 yıl sonra bu seviye 500 gigatona çıkacak. Bu da kitlesel yok oluşu tetikleyebilir. Ancak insanlar, değişimin uzun yıllar alması nedeniyle kitlesel yok oluşa gittiğimizi fark edemeyebilir. Yine de dünyadaki 5 kitlesel yok oluştan 4''ü karbonla ilgiliydi. Artışın dikkatle takip edilmesi gerekiyor."

(Kaynak: Haberler.com)

İlgili Haberler