Atilla Yeşilada doların 16 TL olacağı tarihi açıkladı. Dövizde yaklaşan tehlikeyi duyurdu!

Atilla Yeşilada doların 16 TL olacağı tarihi açıkladı. Dövizde yaklaşan tehlikeyi duyurdu!
Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Türkiye'nin başta turizm gelirlerindeki kayıplar olmakla tahmini 20 milyar dolar döviz açığı vereceğini söyledi. Yeşilada Merkez Bankası verilerine baktığında dolar kurunun yıl sonunda 16 lira olacağını tahmin ettiğini açıkladı...

Döviz fiyatlarında isabetli tahminleriyle bilinen, ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, kendi Youtube kanalında Rusya''nın Ukrayna''ya saldırmasına açıklamalarda bulundu.

Yeşilada, savaşın en ağır boyutunun ilk önce çocuklar başta olmakla insanların hayatını kaybetmesi olduğunu söyledi. Ardından da savaşın ikinci en ciddi zararının ekonomik düzeni yıktığını vurguladı.

TÜRKİYE OLUMSUZ ETKİLENECEK

Yeşilada, savaş nedeniyle özellikle akarayakıtta, ekmek fiyatlarında ciddi bir zammın yaşanabileceğine dikkat çekti. Turizm sektörünün de ciddi bir kayıp vereceğini ifade etti. Rus halkının yaptırımlar nedeniyle artık turist olarak Türkiye''ye gelemeyeceğini söyledi. Bunun da Türkiye''de döviz kurlarında olumsuz etki oluşturacağını söyledi.

DOLAR KURU YIL SONU 16 TL OLUR

Yeşilada, Türkiye''nin başta turizm gelirlerindeki kayıplar olmakla tahmini 20 milyar dolar döviz açığı vereceğini söyledi. Merkez Bankası''nın dolar tahminini hatırlatan Yeşilada, Merkez Bankası verilerine baktığında dolar kurunun yıl sonunda 16 lira olacağını ifade etti...

İlgili Haberler