Atilla Yeşilada, faizler inerse doların başına neler geleceğini açıkladı

Atilla Yeşilada, faizler inerse doların başına neler geleceğini açıkladı
Ekonomist Atilla Yeşilada, Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmesi halinde doların kaç lira olacağını açıkladı. Yeşilada, tahminini Uluslararası Finans Enstitüsü'ne dayandırdı.

Ekonomist Atilla Yeşilada, yatırım danışmanı Artunç Kocabalkan’ın sosyal medya kanalında açıklamalarda bulundu. Yeşilada, dolar kurunun önümüzdeki süreçte kaça kadar çıkabileceği konusunda elindeki verileri de paylaştı.

Yeşilada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz. Yüksek faiz yok. Yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir. Düşük faiz düşük enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır. Ağustos’ta düşük enflasyona geçeceğiz.” açıklamaları üzerine Merkez Bankası’nın olası faiz indirimi konusunda ekonomide ve dolar kurunda yaşanacakları şu sözlerle anlattı:

“ Ben Başkanı Erdoğan’ın çok aşırı yorulduğunu düşünüyorum. Açıkçası Erdoğan’ın Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nu faiz indirimine zorlayacağı dair bir intiba ben edinmiyorum. Eğer bir iki açıklama daha duyarsam. Ben konuşmayı okudum. Erdoğan faiz artırımını enflasyonun düşmesine endeksledi ki o hiç belli değil. Böyle bir teklif gelirse bence Kavcıoğlu bunu reddetmez. Faizle inerse ne olur? Valla açıkça söyleyeyim çok kötü olur. Şu kadarını söyleyeyim içeride çok fazla dolar yok. Bir milyar dolar kaldı diyelim onlar çıkar ama çok fazla sorun teşkil etmez. Yerlinin dolar almasının sınırı yok. Daha da kötüsü çekiverirler bankalardaki paraları yastık altına dönerler, stoklama başlar. Bu finansal sistemde çöküş getirmez ama bankalarda kredi verecek kaynak kalmaz. Dolar nereye gider? Bu şahsi tahminim değildir. Uluslararası Finans Enstitüsü’nin dolar kurunda adil değer tahmini 9.50 TL, bu kadarını söylemekle yetiniyorum”

İlgili Haberler