Ünlü ekonomist Esfender Korkmaz'dan ''Eyvah'' dedirtecek açıklama. Ödemeler zora girecek 

Ünlü ekonomist Esfender Korkmaz'dan ''Eyvah'' dedirtecek açıklama. Ödemeler zora girecek 
Yeniçağ Gazetesi'nin köşe yazarı Esfender Korkmaz, Yeniçağ TV Youtube kanalında çarpıcı açıklamalar yaptı. Korkmaz, Türkiye bu borçların altından kalkamaz. Bankalar da zora girecek, tüketici de. Türkiye dış borçlarını ödemede de risk altında. Sonuç olarak iç ve dış borç meselesi göründüğünden daha ağır sorunlar ortaya çıkaracak" dedi. 

Ünlü ekonomist Esfender Korkmaz'dan ''Eyvah'' dedirtecek açıklama. Ödemeler zora girecek 

Prof. Dr. Esfender Korkmaz Yeniçağ TV Youtube kanalına çarpıcı açıklamalar yaptı. Korkmaz "Bugünkü siyasi iktidar bir güven bunalımı yarattı. Demokraside, hukukun üstünlüğünde insan haklarında... Türkiye geriye düştü ve itibar ve güven kaybetti. Şimdi, sadece son aydaki güven kaybına dikkat edin. Ya Allah aşkına mafyasal ilişkiler ve mafyasal devletin dizi haline getirdiği yabancı ülkelerde Türkiye''ye güven olur mu?" dedi. 

Korkmaz "Cumhurbaşkanı, Meral Akşener''e:  ''aha çoğunu göreceksin. Bu daha bir, daha neler olacak neler! Daha dur bakalım, bunlar iyi günler...'' Yüzde 15 oy potansiyeli olan partinin genel başkanına, Cumhurbaşkanı böyle derse; bu nasıl algılanır, Allah Aşkına! Bir gün önce de Amerikalılar''a bizde güven var gelin yatırım yapın dedi, aynı Cumhurbaşkanı" diye konuştu. 

"Şimdi böyle söylerse hangi yabancı sermaye gelip yatırım yapar?" diyen Yeniçağ Gazetesi''nin köye yazarı Esfender Korkmaz "Bugünki siyasi iktidar, bugünki söylemleriyle, hareketleriyle, politikalarıyla aslında politika yok, politikasızlık var. Bu borçların altından kalkamaz. Bankalar da, tüketici de zora girecek. Zaten zora girdi" dedi.

Esfender Korkmaz "Kobiler zaten zorda, bankalar da zora girecek. Türkiye dış borçlarını ödemede de risk altında. Sonuç olarak iç ve dış borç meselesi nominal değerinden, göründüğünden daha ağır sorunlar ortaya çıkaracak. İşte biz buna eski deyimle "borç bini aştı" diyoruz. Gerçek Türkiye''de borç bini aştı" diye konuştu. 

 

İlgili Haberler