Ünlü ekonomist İslam Memiş'ten rekorları altüst eden tahmin 'Parasını ona yatıran zenginler gibi yaşayacak'

Ünlü ekonomist İslam Memiş'ten rekorları altüst eden tahmin 'Parasını ona yatıran zenginler gibi yaşayacak'
Ünlü ekonomist İslam Memiş, yeni yılda hangi yatırım araçlarının kazandıracağını açıkladı.

Birçok vatandaş elinde bulundurduğu birikimini değerlendirmek amacıyla farklı yatırım kollarına yöneliyor. Bu noktada uzman isimlerin tahminleri de merak konusu oldu.

borsa-2.jpg

Ünlü ekonomist İslam Memiş, YouTube canlı yayınında yeni yılla beraber o yatırım kollarında yaşanacak olan artışlara ilişkin detayları açıkladı.

Memiş, Borsa İstanbul’da yaşanan düşüşe dair yatırımcılara kritik uyarıda bulundu. Memiş, “7 bin 500 seviyesi aşağı yönlü kırıldığı için 7.200 destek seviyesi var, onun altında da 6900 seviyesi bulunuyor. Daha önce de bu negatif beklentimiz vardı. Ancak bu kadar sert bir düşüşün arkasından yine Yabancı yatırımcıların 15 Ocak itibariyle veya Şubatın ilk haftası itibariyle Türk borsasına hızlı bir giriş yapacakları uyarısında bulunuldu. Özellikle bu girişler ile birlikte endeks tarafında yılın ilk çeyreğinde de 9 bin puan seviyesini hedefliyoruz. Özellikle hissesi olanlar panikle satış yapmayıp süreci beklemesi gerekiyor.” dedi.

islam-memis-2.jpg

Dolar ve euro üzerinde tahminini açıklayan Memiş, “Doları bu yıl 29,60 ila 29,70 seviyelerinde tamamlarız. 2024 yılı itibariyle artık 30 lira seviyesinde normalleşir. 2024 yılında 45 lira seviyesi Dolar TL kurunda beklentim devam etmekte. Euro'nun özellikle 2024 yılının ikinci yarısı itibariyle yaz aylarında 50 lira seviyesinin üzerindeki rakamları bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ons altın ve gram altın tarafında rekorların yaşanacağı bir yıl olacağını belirten Memiş, “Ons altın yeni bir rekor tazeledi. 2 bin 83 dolar seviyesine kadar yükseldi. Şu anda 2076 dolar seviyesinde zaman zaman kar satışları mutlaka olacaktır. Ama 2024 yılındaki beklentimiz 2 bin 350 dolar seviyesi olacaktır. Gram altın TL fiyatında rekorlar görüyoruz. Yeni yılda gram altın 3 bin seviyelerine kadar ulaşacağını ön görüyorum.” söyleminde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.