Zehir tacirlerine baskın

Zehir tacirlerine baskın
Güvenlik güçleri, İstanbul’da 7 farklı ilçede zehir satıcılarına operasyonlar düzenledi. Çuvallar içinde kilolarca uyuşturu ele geçirildi. 33 torbacı yakalandı

Uyuşturucu karşıtı eylemlere sahne olan Üsküdar Selamsız Mahallesi’ndeki operasyonda torbacıların duvarlara “Bonzai’ye hayır” yazıları yazıp altında satış yaptıkları ortaya çıktı.

Jandarma ve polis İstanbul’da uyuşturucu satıcılarına göz açtırmıyor. Üsküdar, Esenyurt, Çekmeköy, Ümraniye, Avcılar, Bahçelievler ve Sancaktepe’deki bazı adreslere Jandarma ve İstanbul Narkotik Polisi (İNP) baskın düzenledi. 33 torbacı gözaltına alındı. Aramalarda, çuvallar içinde çok miktarda Bonzai, esrar, kokain, silah, el bombası ve kaçak sigara ele geçirildi. Yedi aylık takipte torbacıların duvarlara uyuşturucu karşıtı yazılar yazarak, yazıların altında uyuşturucu sattıkları belirlendi. Polisten kaçarken bacağı kırılan torbacı baba S.Ş’nin 11 yaşında uyuşturucu sattırdığı oğlu M.Ş de yakalandı.

10 bin genç kurtarıldı
Jandarma ekiplerinin Avcılar’da yaptıkları operasyonda çuvallar içerisinde 10 bin fişek Bonzai bulundu. Operasyonla ilgili yapılan açıklamada “10.000 gencin zehirlenmesi önlenmiştir” denildi. Arama yapılan evde ikamet eden S.C. (20) ile birlikte üvey kardeşleri A.O. (13) ve O.O (17) gözaltına alındı. İNP ekipleri, operasyonda ele geçen bu yılın en yüksek miktarı olan 13 kilo 958 gram kokain, 244 gram esrar, 260 adet ecstasy, 2 tabanca, 3 şarjör, 153 mermi, 1 hassas terazi, 35.750 lira, 150 euro, 400 dolar, 2 sahte nüfus cüzdanı, taş kokain yapımında kullanılan 64 adet amonyak maddesi ele geçti. Ele geçen uyuşturucu ve paralar Çekmeköy’deki küvetin altından çıktı. Sabıkaları bulunan 5 kişi yakalandı, 3’ü tutuklandı. Ele geçen kokainin 2 milyon lira değerinde olduğu belirtildi.  Gözaltına alınan S.K’nın uyuşturucudan 14 ay cezaevinde kaldığı, 2 ay önce tahliye olduğu, uyuşturucuları da boşandığı eşinin evinde gizlediği anlaşıldı.